Viktor Orban: Nu avem altă opțiune decât să ocupăm Bruxelles-ul. Vom aduce noi înșine schimbarea în Uniunea Europeană

Viktor Orban, premierul Ungariei, spune că este pregătit să mărșăluiască spre Bruxelles și să "ocupe" centrul Uniunii Europene.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că este pregătit să mărșăluiască spre Bruxelles și să "ocupe" centrul Uniunii Europene pentru a "apăra libertatea și suveranitatea Ungariei", înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de la sfârșitul acestui an.

Orban, un naționalist care se află la putere de 14 ani, speră ca partidul său Fidesz să câștige de pe urma creșterii sprijinului extremei drepte în Europa și, în timp ce se pregătește, să preia președinția rotativă a UE pentru a doua jumătate a anului.

În cadrul unui miting organizat la Budapesta cu ocazia zilei naționale a Ungariei, care comemorează Revoluția maghiară din 1848 împotriva monarhiei habsburgice, Orban a declarat că alegerile europene reprezintă o șansă de a apăra Ungaria.

"Nu avem altă opțiune decât să ocupăm Bruxelles-ul"

"Dacă vrem să apărăm libertatea și suveranitatea Ungariei, nu avem altă opțiune decât să ocupăm Bruxelles-ul", a declarat Orban în fața celor aproximativ 1.000 de susținători ai săi, potrivit Reuters. "Vom mărșălui spre Bruxelles și vom aduce noi înșine schimbarea în Uniunea Europeană".

Orban a fost mult timp în dezacord cu alți membri ai UE în legătură cu o serie de probleme, inclusiv refuzul de a trimite arme Kievului și menținerea legăturilor economice cu Moscova de când forțele rusești au invadat Ucraina în 2022.

El a declarat că acțiunile UE lovesc fermierii, afectează clasa de mijloc, dăunează companiilor și, "pe lângă toate acestea, (duc) Europa în război".

"Nu vom accepta ca Bruxelles-ul să-i lase singuri pe europeni, ba mai mult, s-a întors împotriva lor", a spus Orban.

Budapesta a fost, de asemenea, blocată în dispute îndelungate care au blocat fonduri europene.

La începutul acestei săptămâni, legislatorii Parlamentului European au declarat că organismul va da în judecată executivul UE pentru deblocarea unor fonduri către Ungaria, în timp ce încerca să convingă țara să renunțe la veto-ul său asupra ajutorului acordat Ucrainei anul trecut.

Fidesz se află în discuții cu Grupul eurosceptic al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), care include și Frații Italiei ai premierului italian Giorgia Meloni, dar va decide cărei grupări din Parlamentul European se va alătura doar după alegeri, a declarat Orban la sfârșitul anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel