Viktor Orban, întâmpinat cu o caschetă de Husar la Băile Tușnad: "Am decis să îl admitem în rândul nostru, al husarilor"

Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Victor Orban, premierul Ungariei, a ajuns în România în seara zilei de joi, la Băile Tușnad. Acesta a fost întâmpinat de József Mihály, căpitanul Asociației Tradiționale a Husarilor din Vlahița.

Orban va participa la Universitatea de Vară „Tusvanyos”. Vineri, liderul de la Budapesta va avea o întâlnire informală cu premierul României, Marcel Ciolacu, la București.

Orban a postat imagini pe Facebook de la sosirea sa, fiind întâmpinat de un grup de persoane, inclusiv căpitanul Asociației Tradiționale a Husarilor din Vlahița. Husarii, cunoscuți ca soldații cavaleriei maghiare medievale, au jucat un rol semnificativ în luptele împotriva invaziei otomane și au devenit un simbol important în istoriografia maghiară.

József Mihály a declarat că Viktor Orban a devenit membru onorific al husarilor. „Cer darul înțelepciunii de la Sfântul Duh pentru el, pentru toate deciziile pe care le are de luat, ca să poată conduce națiunea în spiritul iubirii față de Dumnezeu, familie și țară!”, a spus Mihály, subliniind importanța conducerii naționale și a patriotismului.

Viktor Orban se află în România pentru a participa la Universitatea de Vară „Tusvanyos”, unde va susține un discurs, sâmbătă, lucru pe care îl face în fiecare an. În plus, Orban se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu la București pentru discuții informale. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în luna aprilie anul acesta, unde au discutat despre prioritățile președinției ungare a Consiliului Uniunii Europene.

Vizita lui Viktor Orban în România are loc într-un context tensionat, pe fondul criticilor dure de la Bruxelles și alte țări europene, referitoare la „misiunea de pace” a lui Orban care a inclus vizite la Moscova și Beijing. În plus, Comisia Europeană a anunțat că nu își va trimite comisarii la întâlnirile informale din Ungaria, ca răspuns la acțiunile „fără mandat” ale lui Orban.

Orban a declarat că va continua să lupte pentru pace în Ucraina atât timp cât Ungaria deține președinția semestrială a UE, adică până la sfârșitul lunii decembrie.

Un eveniment de tradiție la Băile Tușnad

Universitatea de Vară „Tusvanyos” este un eveniment anual organizat la Băile Tușnad din 1990, care atrage aproximativ o mie de invitați la cele 500 de programe desfășurate. Anul trecut, Viktor Orban a fost subiectul controverselor după ce Ministerul Afacerilor Externe al României i-a impus restricții asupra subiectelor pe care le putea aborda în discursurile sale, iar declarațiile sale au dus la convocarea ambasadorului ungar la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel