Viktor Orban își amână deplasările internaționale din cauza riscului de revărsare a Dunării în Ungaria

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Viktor Orban și-a amânat toate deplasările internaționale, inclusiv discursul din Parlamentul European, din cauza furtunilor și riscului de inundații severe provocate de ciclonul Boris în Europa Centrală. Revărsarea Dunării amenință să afecteze grav Ungaria, iar Orban a anunțat că eforturile guvernului se vor concentra pe prevenirea și gestionarea inundațiilor. 

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat luni că, din cauza furtunilor cu precipitaţii abundente provocate de ciclonul Boris în zona Europei Centrale şi a riscului de inundaţii în Ungaria, mai ales a revărsării Dunării, îşi amână toate deplasările internaţionale, astfel că discursul pe care urma să-l susţină săptămâna aceasta în plenul Parlamentului European va fi reprogramat.

Ca urmare a condiţiilor meteo "extreme" şi a inundaţiilor iminente, "mi-am amânat toate obligaţiile internaţionale", a scris Orban pe reţeaua socială X.

Buletinele meteorologice atenţionează că debitele râurilor vor creşte în Ungaria la niveluri "istorice", alimentate atât de ploi, cât şi de sosirea maselor de apă dinspre alte ţări ale Europei Centrale, astfel că Dunărea s-ar putea revărsa inundând zone întinse.

"Toţi la bord! Până când vom fi în afara pericolului, ne vom concentra toate eforturile pe apărarea împotriva inundaţiilor", afirmase anterior Orban pe reţeaua de socializare Facebook.

Premierul ungar nu a precizat până când îşi amână deplasările externe. Deşi nu o menţionează în mod explicit, presa locală interpretează anunţul său în sensul că nu va fi prezent miercuri la sesiunea plenară a Parlamentului European la Strasbourg, unde este atunci programată o dezbatere asupra priorităţilor preşedinţiei ungare a Consiliului UE.

Parlamentul European a confirmat de altfel într-un comunicat "amânarea pentru o dată ulterioară a discursului prevăzut săptămâna aceasta asupra priorităţilor preşedinţiei ungare", scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel