Viktor Orban își arată susținerea față de Iohannis: Dacă NATO trebuie întărită în est, poate şi secretarul general ar trebui să fie din Est

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Primarul László Török l-a întâmpinat pe prim-ministrul ungar Viktor Orbán, pe Kelemen Hunor, președintele RMDSZ și pe reprezentanții județelor Bihor, Sălaj, Satu Mare, Arad și Timiș, care au fost invitați la evenimentul campaniei private a partidului în Salonta (Nagyszalonta).

Într-o întâlnire cu reprezentanții maghiari din România, Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că Parlamentul European are nevoie de cât mai mulți maghiari pro-pace, care să nu dorească implicarea UE în războiul din Ucraina.

„Avem nevoie de reprezentarea UDMR în Parlamentul European. Vă îndemn să trimiteţi cât mai mulţi reprezentanţi maghiari pro-pace în Parlamentul European, pentru că este destul de posibil ca aceste alegeri să decidă dacă Europa va putea să rămână, în cele din urmă, în afara acestui război sau dacă va intra în el”, a subliniat Viktor Orban la Salonta.

„Chestiunea maghiară - una de viață”

”Este aproape o chestiune de viaţă pentru întreaga naţiune maghiară să nu eşueze într-un scrutin unde ţinta este să depăşească 5 la sută pentru a avea o voce pe plan internaţional. Dacă există în sfârşit un loc unde cauza maghiară poate fi reprezentată şi noi nu putem să trimitem un reprezentant, asta este o problemă, e un semn de slăbiciune. Iar oponenţii noştri nu vor ezita să îl exploateze”, a arătat Viktor Orban în discursul său.

Spre finalul întâlnirii, ministrul de Externe ungar a subliniat faptul că NATO ar avea nevoie de un Secretar General care provine din Est. Știindu-se faptul că președintele României, Klaus Iohannis, este în lupta pentru șefia NATO, dar și că provine din Est, susținerea acestuia din partea guvernului maghiar este de necontestat.

În ceea ce priveşte poziţia de secretar general al NATO, există un consens în momentul de faţă în privinţa NATO, că toate provocările vin dinspre Est. Toată lumea vrea să întărească flancul de est al NATO. Dar nimeni nu se gândeşte că dacă NATO trebuie întărită în partea de est şi dacă de acolo vin provocările, poate şi secretarul general ar trebui să fie din Est”, a spus Szijjarto, ministrul de Externe maghiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel