EXCLUSIV  Viktor Orban nu este singura oaie neagră din UE. Vlad Nistor: Liderul care a încălcat flagrant Constituția pentru a rămâne la putere

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Profesorul Vlad Nistor a vorbit despre derapajele pe care unii lideri din Uniunea Europeană le au în cazul încălcării statului de drept.

În cadrul emisiunii #Rezist, la DC News, profesorul Vlad Nistor a spus că Ungaria nu a rămas singura țară din UE care face notă discordantă de restul statelor, după ce Donald Tusk a venit la putere în Polonia, ci mai sunt și alte țări care au probleme în ceea ce privește încălcarea statului de drept.

„Ungaria face notă discordantă în Uniunea Europeană. Pe domnul Viktor Orban l-am cunoscut când eram la începutul presei. Radu Vasile a făcut o ședință comună la Budapesta, premierul ungar fiind atunci un tânăr revoluționar. Ne-am dus la Budapesta într-o clădire istorică și Viktor Orban ne-a spus că jumătate din cabinet lipsește pentru că membrii sunt la examene. Erau toți foarte tineri, își dădeau doctorate și examene.

Ce s-a întâmplat între timp? Nu e bună nici domnia asta prea lungă și se pare că mai multe mandat nu fac bine“, a spus Oana Stănciulescu.

„Nu știu care sunt explicațiile evoluțiilor politice ale lui Viktor Orban, dar această problemă nu este singur problemă din Uniunea Europeană. Până de curând exista și cazul Poloniei.

După părerea  mea și a celor din PPE, situația lui Pedro Sánchez din Spania este similară. Acest domn și guvernul domniei sale au încălcat flagrant Constituția pentru a obține cele 7 voturi de care aveau nevoie să aibă majoritatea și pentru a-și constitui Guvernul. Altminteri, Guvernul trebuia să fie al PPE și acolo. Există și alte cazuri în care statul de drept nu este respectat în Europa.

O dată cu alegerea lui Donald Tusk nu mai este cazul Poloniei, dar rămân cazul Ungariei și cazul Spaniei. O fi Spania a patra țară ca mărime din Uniunea Europeană, dar aceasta este, pentru moment, realitatea“, a spus profesorul Vlad Nistor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel