Viktor Orban, premierul Ungariei, spune că 2022 trebuie ţinut minte drept anul în care omenirea a intrat în era pericolelor, dar afirmă că Ungaria a răspuns activ la toate acestea.
Nu este exclus să ne amintim de 2022 ca anul în care am intrat în era pericolelor, dar Ungaria a răspuns activ la toate acestea, a declarat, vineri , premierul Viktor Orbán în cadrul emisunii "Bună dimineaţa, Ungaria!", difuzată de postul public Radio Kossuth. Premierul şi-a exprimat compasiunea faţă de rudele poliţistului ucis joi seara, la Budapesta.
Premierul a amintit că "după pandemie a urmat războiul, după care a venit criza energetică. Totodată, sancţiunile eronate adoptate la Bruxelles au provocat o inflaţie semnificativă, în timp ce presiunea migraţionistă creşte din nou la graniţele Ungariei. Însă, Ungaria a răspuns activ la toate ameninţările. Nu ne-am speriat, nu am vrut doar să scăpăm, ci am construit poziţii defensive - a subliniat premierul Ungariei, care a dăugat că sancţiunile ar trebui să fie ridicate. Chiar dacă există pericole, Ungaria nu va renunţa", a precizat Viktor Orbán.
"Din cauza sancţiunilor greşite ale UE, trebuie să plătim un preţ suplimentar pentru energie, dar în momentul în care pentru energia importată a trebuit să se plătească 17 miliarde de euro în loc de 7 miliarde de euro, cât a fost anterior, Guvernul a propus să ne unim şi să înfiinţăm un fond de protecţie pentru reducerea cheltuielilor la utilităţi", a mai spus premierul.
Referitor la politica sancţiunilor, în opinia pemierului cineva ar trebui să spună, în sfârşit, la Bruxelles: "Omeni buni, am dat greş, hai să ne oprim pentru că acestea vor crea o mare problemă. Dacă am face asta, preţurile la energie ar scădea imediat, iar inflaţia s-ar înjumătăţi".
Viktor Orbán a mai afirmat că nu vede pe nimeni care ar putea să spună aşa ceva. În opinia sa, în perioada următoare, din lipsă de curaj, "va fi haos în continuare la Bruxelles", vor fi adopte noi sancţiuni care se vor dovedi ulterior că nu sunt bune. Poziţia Uniunii Europene ar putea fi schimbată de germani sau de francezi, Ungaria are prea puţină forţă în acest sens. "Eu pot doar să încetinesc producerea daunelor", a spus premierul.
Poporul european este victima politicii eşuate de sancţiuni şi a războiului, mai arată premierul maghiar, conform Rador. Din punct de vedere economic, cel mai mare perdant al întregului conflict este Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News