Viktor Orban, pus la colț de fosta familie europeană: „Într-o zi va fi dezvăluit Kompromat-ul prin care rușii vă țin sub control! Să vă fie rușine!”

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE) pentru afaceri externe, Michael Gahler, a lansat, joi, critici dure la adresa premierului maghiar Viktor Orban.

Acestea vin pe fondul opoziției executivului de la Budapesta în fața restricțiilor dure pe care blocul european își dorea să le impună Rusiei, în urma invadării Ucrainei.

”Orban îl protejează pe Patriarhul Kiril de sancționarea de către UE. Kiril binecuvântează crimele de război pe care dictatorul rus le ordonă în Ucraina. Să vă fie rușine! Într-o zi va fi dezvăluit Kompromat-ul prin care rușii vă țin supuși. Ce rușine pentru Ungaria, o țară iubitoare de libertate!”, a scris oficialul german pe contul său de Twitter.

Ungaria blochează embargoul petrolier prin refuzul de a-l sancționa pe patriarhul Kirill, aliatul lui Putin

Ungaria blochează embargoul petrolier prin refuzul de a-l sancționa pe patriarhul Kirill, susțin unele surse diplomatice.

Ungaria a blocat miercuri adoptarea embargoului petrolier şi noi sancţiuni europene decise împotriva Moscovei pentru a obţine retragerea de pe lista neagră a UE a şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, au indicat mai multe surse diplomatice, relatează Agerpres, citând AFP.

Patriarhul este considerat un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin şi a devenit unul dintre principalii susţinători ai agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, subliniază propunerea de sancţiuni înaintată statelor membre.

Liderii celor 27 de ţări ale UE reuniţi luni şi marţi la summitul de la Bruxelles au ajuns la un acord pentru a-şi reduce importurile de petrol rus cu aproximativ 90% până la sfârşitul anului pentru a secătui finanţarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei.

Acest embargo este măsura emblematică a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni al UE care prevede o extindere a listei negre a UE la aproximativ 60 de personalităţi, între care şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, şi excluderea a trei bănci ruse din sistemul financiar internaţional Swift, între care Sberbank, principala instituţie a ţării.

Orban își dăduse acordul cu privire la acest nou pachet de sancțiuni. (Vezi continuarea AICI)

Viktor Orban a scăpat de pericolul unei 'bombe atomice' lansate asupra economiei Ungariei. Derogare pentru petrolul rusesc livrat prin oleoduct

Marți, Viktor Orban salutase acordul între statele Uniunii Europene ce prevede o derogare pentru petrolul livrat prin oleoduct, permiţând astfel ţării sale să primească în continuare petrol ieftin din Rusia, transmite AFP.

Liderul naţionalist bloca de câteva săptămâni proiectul de embargou european, vorbind despre pericolul unei 'bombe atomice' lansate asupra economiei ungare.

În cele din urmă, pentru a ridica vetoul Budapestei, şefii de stat şi de guvern reuniţi în summit luni la Bruxelles au limitat stoparea importurilor la petrolul rusesc transportat cu vaporul, adică două treimi din achiziţiile europene.

„Familiile pot dormi liniştite, am reuşit să evităm ideea cea mai înspăimântătoare”, a reacţionat Orban într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook. Un embargou total „ar fi fost de nesuportat pentru noi (...) dar am reuşit să îl evităm”, a explicat el. (Vezi continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel