Villi Tokarev, cunoscut cantautor rus, a murit la 85 de ani

Cantautorul rus Villi (Vilen) Tokarev, unul dintre marii exponenţi ai "şansonetei ruse", a decedat duminică la Moscova la 85 de ani, a informat familia sa într-un comunicat citat de EFE.

Tokarev şi-a început cariera din studenţie când frecventa Conservatorul din Leningrad (în prezent Sankt Petersburg) şi a colaborat cu mai multe grupuri muzicale, inclusiv cu orchestra Radioteleviziunii din Leningrad.

În 1974, el a emigrat în SUA unde patru ani mai târziu a înregistrat primul său album, "The Life Is Always Wonderful", care nu a avut o bună primire în rândul imigranţilor ruşi stabiliţi la New York.

El a devenit celebru în 1981 cu al doilea său album "V Shumnom Balagane", iar cântecele sale despre viaţa imigranţilor au început să devină foarte cunoscute în Uniunea Sovietică.

Din 1974 până în 2005, Tokarev a trăit în Statele Unite, unde şi-a început cariera de "şansonetist", cântând în mai multe restaurante ruseşti, precum celebrul "Sadko". În timpul carierei sale, el a lansat peste 30 de albume.

În 1989, în epoca 'perestroika', procesul de deschidere impulsionat de liderul sovietic Mihail Gorbaciov, s-a întors în ţară, unde a susţinut în total 70 de concerte.

Un an mai târziu, Tokarev, care obţinuse cetăţenia americană, s-a stabilit permanent la Moscova. 

În 2006, el a primit titlul de cetăţean de onoare al districtului Tagansky din Moscova.

La începutul anului 2017, Tokarev a lansat un nou cântec, "Trumplissimo America!", la un eveniment organizat la Moscova pentru susţinerea lui Donald Trump, devenit celui de-al 45-lea preşedinte al SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel