Vinul fiert în stil scandinav va fi surpriza ta pentru cei dragi, după masa de Crăciun. Iată cum se prepară Glögg.
Ingrediente
- 1 portocală
- 1 sticlă de vin roșu
- 200 g zahăr
- 10 păstăi cardamon
- 5 cuișoare
- 1 baton de scorțișoară
- ghimbir
- 50 g stafide
- 50 g fulgi de migdale
- 150 ml de vodcă
Cum se prepară
Coaja de portocală se taie în fâșii late (interiorul portocalei nu se folosește). Coaja de portocală, vinul, zahărul, cardamonul, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, stafidele și migdalele se pun într-o oală. Oala se pune pe foc, la foc potrivit timp de 10 – 15 minute, având grijă ca amestecul să nu ajungă la punctul de fierbere, potrivit unica.ro. Se adaugă vodca și se servește cald.
Vezi și: Cum se păstrează CORECT cozonacul. Așa te vei bucura mai mult timp de gustul lui delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu