Aceasta este o rețetă de preparare a unei băuturi pe bază de vin fiert, care va face deliciul tuturor oaspeților dvs. atunci când îl veți servi pe masa de Crăciun.
Rețetă de vin fiert dulce picant, care este răcoros în același timp, inspirat dintr-o rețetă germană, unde o băutură similară este o parte tradițională a Sărbătorilor de iarnă.
INGREDIENTE
2 portocale
2 sticle (750 mililitri) de vin roșu
1 (750 mililitri) vin alb
1 bucată de ghimbir proaspăt, decojită și feliată subțire
3 bețișoare de scorțișoară
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/3 cană zahăr brun sau după gust
1/4 cană coniac (opțional)
MOD DE PREPARARE
1. Folosiți un cuțit ascuțit sau un cuțit special de curățat legume pentru a îndepărta pielița din portocale tăaite în fâșii, având grijă să îndepărtați doar partea portocalie, păstrând doar fructul curat. Apoi, stoarceți portocalele astfel curățate într-un vas mare.
2. Se toarnă vinul roșu și vinul alb în oala cu sucul de portocale. Puneți în aceeași oală bucăți de coajă de portocală, ghimbir, bețișoarele de scorțișoară, cuișoarele și zahărul brun. Agitați pentru a dizolva zahărul.
3. Se acoperă și se pune la foc mediu până se încălzește, dar nu se fierbe, se reduce focul la mediu-mic și se încălzește o oră sau mai mult pentru a contopi toate aromele. Reglați dulceața adăugând mai mult zahăr brun, după cum simțiți că este necesar. Se strecoară și se servește fierbinte cu un strop de rachiu, dacă doriți.
TIP: Pentru o mare mare răcorire, puteți adăuge frunze de mentă.
Poftă bună!
Citește și: Dulciuri magice de Crăciun - FURSECURI cu DOVLEAC. Rețetă cu care să-ți impresionezi oaspeții
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu