Vin rachetele AIM-120 AMRAAM în România. Cât plătim americanilor

Foto: Captură video Youtube U.S Military Superior
Foto: Captură video Youtube U.S Military Superior

Află în articol cât va plăti România pentru rachetele AIM-120 AMRAAM.

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România, transmite Agerpres. Scopul acestora ar fi de a oferi capabilităţi avansate pentru Forţele Aeriene Române. Vânzarea iniţială este evaluată la aproximativ 180 de milioane de dolari, dar țara noastră are opţiunea de a achiziţiona rachete suplimentare, transmite misiunea diplomatică americană la Bucureşti.

Această vânzare contribuie la efortul de modernizare a Forţelor Aeriene Române, rachetele AIM-120 fiind compatibile cu avioanele F-16 ale României, dar şi cu alte aeronave NATO şi americane, inclusiv avioanele F-35, arată sursa citată.

Mesajul ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec



Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a felicitat România pentru această achiziţie importantă, despre care a menţionat că "va creşte substanţial capacitatea Forţelor Aeriene Române de a apăra teritoriul României şi de a contribui la pacea şi stabilitatea în regiune".

"Am fost cu adevărat impresionată să văd avioanele F-16 româneşti în acţiune. Această achiziţie demonstrează angajamentul ferm al guvernului român pentru securitate şi apărare", a precizat ambasadoarea, în contextul recentei vizite la Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel