Chiar și in materie de băuturi alcoolice, unele alegeri sunt mai sănătoase decât altele, cel mai sănătos fiind vinul, consumat moderat. Acesta conține fitochimicale, care ajută la combaterea radicalilor liberi.
1. Vinul roșu
Toate tipurile de vin conțin resveratrol, antioxidantul cel mai puternic pe care-l regăsim în fructe și legume. Această substanță are proprietăți anti-îmbătrânire. Însă vinul roșul conține mai mult resveratrol decât cel alb, datorită strugurilor roșii și a metodei de fermentație.
2. Vinul cu mai puțin alcool
Majoritatea vinurilor conțin alcool între 9 și 16%. Cu cât vinul are un procent mai mare de alcool, cu atât conține și mai mult zahăr, așadar, mai multe calorii. Deci vinul mai slab din punct de vedere al alcoolului este mai bun atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă.
3. Informații despre producător
Poate cel mai important aspect de care trebuie ținut cont la alegerea vinului este producătorul. Acordă-ți timp și caută informații despre principalii producători care comercializează vin pe piață. Află care produc vinul "cel mai curat", fără pesticide sau alte substante chimice date pe viile lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu