Vine toamna, cu ploi și temperaturi scăzute. Mateescu (ANM): Minime foarte coborâte, inclusiv în București

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus cum va fi vremea spre finalul săptămânii, după ce zilele viitoare ne aflăm sub Cod galben de averse de ploaie.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit la un post TV unde a vorbit despre cum va fi vremea în următoarele zile, cu averse de ploaie și temperaturi foarte coborâte.

Citește și: Ciclon islandez în România: Alertă meteo generală

”Dacă astăzi am avut zone din partea de sud-vest a țării aflate sub incidența unui cod galben ce a vizat averse însemnate cantitativ, cu valori de 20... 25 l/mp și izolat peste 30... 40 l/mp, aria precipitațiilor va fi în extindere începând din această noapte și în restul țării și de la ora 21.00, din această noapte până mâine la ora 15.00 vorbim de un alt cod galben ce vizează, de această dată, zona Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, pentru averse însemnate cantitativ și care pot fi însoțite și de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie având în vedere viteza la rafală, de 50... 60 km/h. 

Discutăm și de o informare meteorologică până joi dimineață, la ora 10.00, ce vizează precipitațiile specifice și posibil va fi de interes în toată țara cu valorile deja menționate”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

Mateescu: Minime foarte coborâte, de cel mult 7-9 grade

”Din punct de vedere termic avem o vreme în răcire, mâine și în partea de sud-est a țării, acolo unde astăzi am mai consemnat valori de până la 28-29 de grade. Deja, astăzi, în vest au fost doar 20 de grade Celsius. Mâine, un ecart între 12 până la 20 de grade în întreaga țară și mici variații de la o zi la alta, pentru ca zilele de sâmbătă și duminică să aducă chiar valori mai coborâte, de cel mult 20 de grade în întreaga țară, respectiv 11 în zonele centrale și chiar minime foarte coborâte, de cel mult 7-9 grade, inclusiv în Capitală”, a mai spus meteorologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel