Vinetele și roșiile sunt mereu disponibile pe piață, de aceea poți prepara oricând această rețetă delicioasă.
Preparatul de vinete moi și pline de savoare, cu aromă de ciuperci, îți va aminti de vară. Prepară și tu această rețetă cu aromă mediteraneană și o savoare inconfundabilă.
Acest preparat foarte ușor, gata în aproximativ o jumătate de oră, poate fi consumat ca și garnitură proaspătă și parfumată alături de o bucățică de friptură.
Ingredientele pentru 4 porții:
600 grame de vinete,
200 grame de roșii coapte,
2 căței de usturoi,
1 lingură ulei de măsline extravirgin,
busuioc proaspăt,
sare după gust.
Vinetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Pune cubulețele de vinete într-o strecurătoare, sărează-le cu sare grunjoasă și lasă-le așa câteva ore, timp în care se va scurge toată amărăciunea.
Apoi vinetele se clătesc cu apă și se usucă. Roșiile se spală și se toacă cubulețe. Vinetele se prăjesc în ulei încins.
Aluatul nu se va lipi de sucitor și de mâini: trucurile care îți vor face munca mai ușoară
Când vinetele sunt rumenite bine, se adaugă roșiile și usturoiul. Amestecă bine. La final se adaugă frunzele de busuioc. Vinetele cu roșii și usturoi se servesc fierbinți.
Dacă vrei ca vinetele să fie mai gustoase și mai apetisante, adaugă în tigaie și o ceapă tocată, odată cu usturoiul și roșiile. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News