Vlăduț a dezvăluit rețeta delicioasă de vară: vinete grecești. Află cum se prepară. ”Rețetă grecească, simplă, delicioasă, foarte rapidă” este promisiunea lui Vlăduț, celebrul bucătar de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.
”Aveți nevoie de vinete, cât mai multe vinete. Mai aveți nevoie, mare atenție, de măsline verzi și pastă de măsline verzi, ardei copți, migdale, o lingură sau două de iaurt grecesc și puțină brânză feta.
Cum vom proceda? Este foarte simplu! Vinetele le voi prepara la cuptor, pentru că am nevoie și de coaja acestora când le servesc. După ce le voi coace foarte, foarte bine, coaja se va întări și va deveni crocantă și-mi permite s-o păstrez ca pe o cochilie, unde urmează să așez salata de vinete.
După ce îndepărtez pulpa, o las într-o strecurătoare, să se scurgă foarte, foarte bine, apoi o tai cu un cuțit de lemn, mai mare decât știm salata de vinere românească. Voi adăuga o lingură sau două de iaurt, se va deschide mai mult la culoare, va căpăta un aer proaspăt. Adaug migdalele tăiate grosier, ardeiul copt tăiat în cubulețe, o lingură sau două din pasta de măsline, puțină brânză feta, dar și uleiul de măsline pe final. Un pic de usturoi presărat pe deasupra nu strică deloc” a spus Vlăduț.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu