Găsirea unei garnituri, care să se combine perfect cu friptura, nu este o activitatea ușoară.
Uneori garnitura este prea fadă și nu este consumată, iar uneori domină felul principal și îi anulează aroma. Nu este ușor să găsești potrivirea perfectă.
Rețeta pe care o propunem mai jos poate fi considerată un bun compromis: în sensul că este capabilă să-l pună în valoare pe primul fel fără a-i acoperi aroma și gustul. Rețeta necesită un sfert de oră de pregătire și aproximativ zece minute de gătit.
Ingredientele:
30 de grame de capere;
trei vinete;
un ardei iute;
un cățel de usturoi;
30 de grame de ulei de măsline;
oțet de vin alb după gust;
frunze de mentă după gust;
sare și pipe.
Primul lucru este să spălați vinetele sub jet de apă și apoi să le tăiați în felii destul de subțiri. Se încinge puțin ulei pe un grătar și se călesc feliile de vinete, câte cinci minute pe fiecare parte.
Acum luați mixerul de bucătărie, puneți cățelul de usturoi, caperele, ardeiul iute, frunzele de mentă și piper și mixați-le câteva minute.
Prăjitură, gata într-un minut din câteva ingrediente: o vei face în fiecare zi. Este bestială
Transferați amestecul obținut într-un bol, adăugați un strop de oțet și unul de ulei și amestecați bine până obțineți o consistenta netedă, fără cocoloașe.
Un vas de ceramică se unge cu un strop de ulei. Așezați vinetele prăjite, pe care apoi le veți acoperi cu amestecul preparat. Când ați terminat toate vinetele și pasta, este timpul să le aduceți la masă. Poftă bună!
Trei roșii, trei ouă și puțină brânză sunt suficiente pentru o cină delicioasă, gata în 5 minute.
Această rețetă ușoară și simplă și vă permite să serviți un preparat delicios, care are doar 220 de calorii.
Alegeți roșii foarte ferme, rotunde și eventual bio.
Ingredientele de care aveți nevoie:
3 roșii,
3 ouă
50 grame de mozzarella,
50 grame de parmezan ras,
50 grame de maioneză ușoară,
o ceapă mică,
2-3 linguri de ulei de măsline,
piper și sare - după gust.
Se toacă ceapa fin și se pune deoparte. Mozzarella se taie în felii de maximum jumătate de centimetru.
Preîncălziți cuptorul la 200°, turnați puțin ulei într-o tavă dreptunghiulară.
Castraveți murați cu mere: legumele sunt crocante, iar saramura este delicioasă
Roșiile se spală și se usucă. Tăiați-le capacele și scoate-i pulpa și semințele roșiilor. În fiecare roșie puneți câte puțină ceapă tocată și câte o felie de mozzarella. Spargeți în fiecare roșie câte un ou. Nu uitați de sare și piper.
Se mai presară puțină ceapă peste ouă, se adaugă câte o linguriță de maioneză și parmezan. Puneți capacele tăiate pe fiecare roșie.
Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere: ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata
Coaceți roșiile timp de 25 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de servire! Sunt o minune! Poftă bună!
Din apa în care au fiert pastele se poate face un sos delicios.
Mulți bucătari refolosesc apa în care au fiert pastele, ca valoare fiind, literalmente, comparabilă cu aurul. Ideea este că, în timpul gătirii, din paste se eliberează amidon, care nu își pierde proprietățile benefice și poate fi foarte util în gospodărie.
Iată cum puteți folosi apa în care au fiert pastele în gospodărie. Înainte de a turna apă pentru paste în chiuvetă, gândiți-vă dacă faceți o greșeală. Bucătarii cu experiență vă sfătuiesc să faceți acest lucru, pentru că apa pastelor este valoroasă.
Astfel, apa de paste poate fi folosită în diverse moduri.
Cea mai rapidă rețetă de pizza: este crocantă, delicioasă și sățioasă
Pregătiți un sos. Amidonul este un bun agent de îngroșare, motiv pentru care atunci când faci un sos, acesta trebuie să aibă o textură densă.
Vă recomandăm să preparați acest sos delicios:
roșii - 1 kg;
apa în care au fiert pastele - 100 ml;
pasta de tomate - 170 g;
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 1 cățel;
ulei de măsline - 2 linguri;
verdeață, sare, piper - după gust.
Curățați roșiile, puneți-le într-un blender, adăugați sare, piper, pasta de roșii, usturoiul și verdeața și mixați. Ceapa se toacă și se prăjește în ulei, apoi se adaugă în blender. Compoziția se pune într-o oală, se adaugă apa de la paste și se fierbe circa 30 de minute. Sosul se pune peste pastele fierte.
Apropo, puteți adăuga această apă și în aluatul pentru clătite: vor fi mai moi, mai elastice și mai fragede.
Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă
Înmuiați fasolea și mazărea: Toate gospodinele înmoaie mazărea și fasolea înainte de a le găti. Dacă lăsați leguminoasele în apa de la paste, procesul va dura mai puțin. De asemenea, puteți adăuga apa de la paste în supa cremă sau orezul fiert pentru o textură mai delicată.
Spală vasele: În mod surprinzător, dar apa de la paste face față perfect urmelor de grăsime de pe vase. Cu această apă, puteți curăța tigaia sau oala, precum și spăla vasele dacă s-a terminat detergentul.
Trebuie doar să turnați apa fierbinte de la paste peste vasele murdare și să le spălați după 10 minute
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News