Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.
Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Trebuie să pregătești cina, dar nu ai suficient timp? Nu vă faceți griji: vinetele umplute cu roșii și mozzarella se fac rapid și te vei putea bucura de un preparat gustos și sănătos.
Pe lângă faptul că este gustoasă, rețeta este cu adevărat simplă și ușor de realizat. Acest fel de mâncare, cu miros irezistibil, va pe placul tuturor.
Ingredientele de care ai nevoie:
0,5 linguriță de sare,
2 linguri de ulei de măsline,
0,5 lingurițe de busuioc proaspăt,
2 vinete,
0,5 lingurițe de piper negru.
Ingredientele pentru umplutură:
1 lingură de pesmet,
2 căței de usturoi,
4 roșii cherry,
2 linguri de ulei de măsline,
150 grame de mozzarella,
Ierburi de Provence, sare - după gust.
Vinetele se spală și se taie în jumătate pe verticală și se așează cu fața în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, se pune sarea, piperul, busuiocul uscat și uleiul de măsline. Amestecați cu o furculiță. Cu o pensulă ungeți vinetele cu acest amestec. Vinetele se cos la 190 de grade, timp de 20 de minute.
Între timp, tăiați roșiile cubulețe și transferați-le într-un bol. Se adaugă mozzarella, tăiată în bucățele mici și usturoiul tocat. Adăugați puțină sare, ierburi, pesmetul și uleiul și amestecați cu o spatulă.
În acest moment, scoateți vinetele din cuptor și crestați-le vertical. Lărgiți bine inciziile și adăugați deasupra dressing-ul nostru.
La final, se adaugă puțin parmezan ras, busuiocul și coriandru tocate. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute. Când vinetele sunt gata, dacă doriți, puteți adăuga felii de ceapă și încă puțin coriandru și busuioc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu