Vinetele au o textură unică, un gust deosebit și multe beneficii pentru sănătate.
Exista vreo modalitate de a savura vinetele ca să nu le prăjești în ulei și, în acelați timp, să fie la fel de bune, dar mai sănătoase? Bineînțeles că există: îți vom explica în următoarea rețetă.
Vinetele pane pot fi făcute în cuptor. Sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite.
Ingredientele
două vinete,
pesmet suficient,
sare și piper - după gust,
un cățel de usturoi;
o legătură de pătrunjel;
boia după gust.
Primul lucru este să combinați în mixer pesmetul cu pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, lingura de boia (dulce sau picantă, în funcție de gust), sarea și piperul. După ce amestecați bine toate ingredientele, ocupați-vă de vinete.
Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit
Vietele se spală, se curăță de coajă și se taie pe lungime în felii destul de subtiri. Feliile de vinete se trec prin pesmet și condimente, avand grija ca acesta să adere bine pe ambele părți ale feliilor.
Feliile de vinete se așează pe o tavă de copt, acoperită cu pergament. Acum nu mai rămâne decât să puneți tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatura de 200 de grade, pentru aproximativ douazeci de minute. Poftă bună!
Vă oferim o rețetă delicioasă, care se face rapid și ușor. Carnea de pui, gătită la cuptor cu prune, va fi fragedă, moale și va avea un gust deosebit.
Varietatea și abundența fructelor din timpul verii ne permit să gătim mâncărurile obișnuite, cărora să le dăm un gust neobișnuit.
Vă propunem să gătiți pulpe de pui marinate cu prune delicioase care vor decora masa de prânz sau cină.
Ingrediente:
pulpe de pui - 1 kg,
ceapă - 1 bucată,
ulei de măsline - 2 linguri,
nucșoară măcinată - 1 lingură,
zahăr - o lingură,
prune - 400 de grame,
unt - 16 grame.
Ingrediente pentru marinadă:
muştar - 2 linguri,
miere - 1 lingură,
sos de soia - 2 linguri,
piper negru măcinat - după gust
Să începem prin a face sosul de marinadă. Acesta este un sos destul de popular. Într-un bol se amestecă 2 linguri de muştar, o lingură de miere, sosul de soia și piperul negru măcinat. Amestecați bine ingredientele și sosul este gata.
Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană
Se spală carnea de pui, se usucă și se pune în sosul preparat. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-40 de minute.
Între timp, prăjim o ceapă tocată în 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați 150 de grame de prune feliate. Urmează o linguriță cu zahăr și 0,5 linguriță de nucșoară măcinată. Se fierbe timp de 1-2 minute.
Puneți pulpele pregătite într-o pungă de copt. Adăugați ceapa, înăbușită cu prune și amestecați. Puteți adăuga sare dacă doriți.
Pachetul se leagă bine și se pune pe o tavă copt, care se dă în cuptorul încins la 200°C. După 20 de minute, temperatura se scade la 180°C și se continuă coacerea încă 40-50 de minute.
Pipote și inimi de pui, înăbușite în sos de smântână și roșii: o cină bestial de bună și sățioasă
Între timp, tăiați cele 250 grame de prune rămase în jumătate, îndepărtați-le sâmburii, puneți-le într-o tigaie, adăugați 1 lingură de unt topit și 0,5 linguriță de nucșoară măcinată. Țineți prunele în tigaie câteva minute până vor elibera suc.
Scoateți pulpele de pui și puneți-le într-un vas. Aranjați prunele deasupra, turnând sucul de prune peste carne. Dați vasul la cuptor pentru încă 5 minute. Serviți pulpele, coapte cu prune, la prânz sau cină. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu