Vinetele preparate, în acest fel, sunt foarte asemănătoare la gust cu ciupercile.
Se prepară ușor și au un gust perfect.
Ingrediente pentru 4 porții:
2 vinete,
1 ceapă,
2 căței de usturoi,
2 linguri de smântân,
ulei pentru prăjit,
piper negru proaspăt măcinat și sare după gust.
Vinetele se taie în cubulețe. Dacă dorești, poți îndepărta coaja vinetelor. Se condimentează cu sare și piper și se dau la frigider pentru 30 de minute.
Ceapa și usturoiul se taie în cuburi mici. Prăjește ceapa într-o tigaie încălzită cu puțin ulei până devine aurie. Adăugă, apoi, vinetele. Se prăjesc la foc mediu, aproximativ 10 minute.
Adaugă usturoiul cu 2-3 minute înainte de a fi opri aragazul. Tot atunci, adaugă smântâna și amestecă bine. Poftă bună!
Vezi și:
Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu.
Ingrediente:
unt - 80 grame,
ceapa dulce - 3 bucăți,
usturoi - 2 căței,
supă de vită - 1,5 litri,
coniac - 50 grame,
frunză de dafin - 1 bucată,
cimbru proaspăt - 2 linguri,
sare și piper negru după gust,
o baghetă,
brânză rasă - 120 grame.
Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.
Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper.
Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!
Vezi și:
Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap. Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.
Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.
O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul.
Cartofi rustici în crustă crocantă: sunt mai gustoși decât cei de la restaurant
Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu