Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă delicioasă: „Vinete românești".
1 kg vinete
ulei
ceapă
sare
piper
Pentru servit:
roșii
1 cățel de usturoiulei
brânză
pâine
Mai întâi, coacem vinetele pe o tablă deasupra flăcării de la aragaz, de preferință. Ulterior, curățăm vinetele sub jet de apă rece, pentru a nu le da timp să se oxideze și să devină amărui. Scurgem vinetele și le tocăm pe un blat de lemn.
Vlăduț recomandă să avem grijă ca, după coacere și curățare, vinetele să nu intre în contact cu niciun obiect metalic pentru a nu oxida. Nici bolul de salată nu trebuie să fie metalic. Amestecăm vinetele cu ulei. Apoi tocăm o ceapă și o adăugăm la salata de vinete. Nici cu ceapa nu trebuie să exagerăm.
Pentru servit salata de vinete, Vlăduț are un truc interesant, care va fi pe placul multora, potrivit a1.ro. Din câteva roșii bine coapte, decojite și tocate mărunt, cu o ceapă mică și un cățel de usturoi, preparăm un sos scăzut în puțin ulei sau ulei de măsline. În acest sos, vom înmuia feliile de pâine prăjite, în prealabil, vom răzui puțină brânză deasupra, apoi vom întinde salata de vinete. Mai punem alături și câteva felii proaspete de roșii și deliciul va fi maxim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News