Trebuie să pregătești cina, dar nu ai suficient timp? Nu vă faceți griji: vinetele umplute cu roșii și mozzarella se fac rapid și te vei putea bucura de un preparat gustos și sănătos.
Pe lângă faptul că este gustoasă, rețeta este cu adevărat simplă și ușor de realizat. Acest fel de mâncare, cu miros irezistibil, va pe placul tuturor.
Ingredientele de care ai nevoie:
0,5 linguriță de sare,
2 linguri de ulei de măsline,
0,5 lingurițe de busuioc proaspăt,
2 vinete,
0,5 lingurițe de piper negru.
Ingredientele pentru umplutură:
1 lingură de pesmet,
2 căței de usturoi,
4 roșii cherry,
2 linguri de ulei de măsline,
150 grame de mozzarella,
Ierburi de Provence, sare - după gust.
Vinetele se spală și se taie în jumătate pe verticală și se așează cu fața în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, se pune sarea, piperul, busuiocul uscat și uleiul de măsline. Amestecați cu o furculiță. Apoi cu o pensulă ungeți vinetele cu acest amestec. Vinetele se cos la 190 de grade, timp de 20 de minute.
Între timp, tăiați roșiile cubulețe și transferați-le într-un bol. Se adaugă mozzarella, tăiată în bucățele mici și usturoiul tocat. Adăugați puțină sare, ierburi, pesmet și ulei și amestecați cu o spatulă.
În acest moment, scoateți vinetele din cuptor și crestați-le vertical. Lărgiți bine inciziile și adăugați deasupra dressing-ul nostru.
La final, se adaugă puțin parmezan ras, busuiocul și coriandru tocate. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute. Când vinetele sunt gata, dacă doriți, puteți adăuga felii de ceapă și încă puțin coriandru și busuioc.
Focaccia din dovlecei poate fi gătită într-o tigaie, fără pic de fără ulei! O porție are doar 170 de calorii.
Pentru focaccia din dovlecei nu vom folosi nicio picătură de ulei. Această rețetă este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv.
Pentru a găti această delicatesă culinară avem nevoie de următoarele ingrediente:
3 grame drojdie,
1 dovlecel,
120 grame făină,
50 grame de grame de cremă de brânză,
80 grame de apă,
sare și zahăr după gust.
Curățăm și dăm prin răzătoare dovlecelul, pe care îl punem într-o strecurătoare să se scurgă tot lichidul. Îl stoarcem pentru a elimina tot excesul de apă și îl lăsăm deoparte într-un bol.
Într-un bol punem făina cernută. Adăugăm drojdia dizolvată, anterior, în apă călduță, sare și un pic de zahăr și începem să frământăm. Pe parcursul frământării adăugăm dovlecelul ras și crema de brânză.
Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă
Frământăm până obținem un aluat omogen și fără cocoloașe. După ce aluatul este gata, îl așezăm pe o foaie de hârtie de copt și îl întindem dându-i o formă rotundă. După care îl acoperim cu o altă foaie de hârtie.
Acoperim rezultatul obținut cu un prosop și îl lăsăm deoparte nu mai puțin de 15 minute. După 15 minute, punem pe aragaz o tigaie și o încingem.
Când tava este fierbinte, așezăm aluatul în tigaie cu tot cu hârtia de copt. Acoperim tigaia și coacem focaccia la foc mediu, circa 5 minute.
Ai niște morcovi în cămară? Pregătește această tartă delicioasă, gata în 15 minute
Apoi întoarcem focaccia și repetam aceleași operațiune. Când focaccia este gata, o transferăm pe o farfurie plată. Rămâne doar să servim, împreună cu toată familia, această creație simplă și sănătoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu