Vinete umplute în stil grecesc, un adevărat răsfăț pentru gurmanzi

Vinete umplute în stil grecesc, un adevărat răsfăț pentru gurmanzi. Sursa foto: freepik.com
Vinete umplute în stil grecesc, un adevărat răsfăț pentru gurmanzi. Sursa foto: freepik.com

Grecia este un adevărat paradis pentru gurmanzi. Legumele proaspete și ierburile aromatice de cea mai înaltă calitate stau la baza bucătăriei grecești.

Tipice pentru întreaga regiune mediteraneană sunt vinetele umplute. Vinetele umplute, în stil grecesc,  cu legume și arome mediteraneene, vor deveni preparatul central al cinei.

Ele captează privirea și te atrag cu un miros apetisant. Chimenul oferă preparatului o notă dulce, pământească.

Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă

Vinetele por fi umplute cu carne tocată, ouă și brânză feta sau cu umplutură din pulpă de vinete, legume, măsline și feta. Azi vom pregăti cea de-a doua variantă.

Ingrediente:

vinete - 2 bucăți,

ulei de măsline extra virgin - 2 linguri,

ceapă roșie - 1 bucată,

pastă de tomate - 1 lingură,

chimen măcinat - 1/2 linguriță,

usturoi -2 căței,

conservă de roșii -  250 grame,

ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,

pătrunjel - 30 grame,

măsline fără sâmburi - 60 grame,

oțet de vin roșu - 1lingură,

brânză feta - 115 grame,

mărar, oregano, sare - după gust.

 

Modul de preparare, pas cu pas

 

Cuptorul se preîncălzește la 200 grade. Se spală și se usucă vinetele. Taie fiecare vânătă în jumătate pe lungime. Cu o lingură, răzuiește pulpa, lăsând aproximativ 1 cm de la coajă. Taie  grosier pulpa și las-o deoparte.

Salată de castraveți cu sos de soia și coriandru. O rețetă din bucătăria asiatică

Stropește jumătățile de vinete cu o lingură de ulei și pune-le cu partea tăiată în jos pe o formă de copt, acoperită cu pergament. Coace vinetele până se înmoaie, 20-25 de minute.  

În timp ce vinetele se coc, pregătește celelalte ingrediente. Roșiile conservate și ardeiul gras se toacă în cuburi. Măslinele se taie în sferturi, iar verdeața se toacă fin. Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.

Cinci alimente care dăunează sănătății inimii

Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și gătește amestecând des, până când se înmoaie, circa 4 minute. Adaugă pasta de roșii, chimenul și usturoiul.

Gătește circa un minut, amestecând mereu. Se pun roșiile, ardeiul gras și pulpa de vinete. Gătește încă 10 minute, amestecând din când în când. Se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul, măslinele și oțetul.

Salată din varză roșie, plină de nutrienți. O rețetă, din bucătăria asiatică

Pune umplutura în bărcuțele de vinete și fărâmițează brânza feta deasupra. Dă vinetele înapoi în cuptor și coace-le 8 minute. Stropește vinetele umplute cu oregano proaspăt și mărar. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel