O tehnică veche a scos pe piața internațională o nouă băutură: vinul portocaliu!
Iubitorii de vinuri au o nouă variantă pe care o pot alege, pe lângă obișnuitele sortimente de vin roșu, alb sau rose. Mulțumită unei tehnici cu vechime, vinul portocaliu a încept să devină din ce în ce mai popular. Această bautură este făcută din struguri albi cărora li se păstrează coaja de pe bob. „Nu multe fabrici produc acest tip de vin portocaliu”, a spus pentru CBS News viticultorul Hardy Wallace. „Pentru micii producători asemenea mie, este o bună oportunitate de extindere a vânzărilor”, a adăugat acesta.
„Păstrând pielița pe bob se păstrează esența, însă se modifică cantitatea”, a mai spus producătorul. Cei care îl încearcă prima oară pot crede că vinul e dulce și ușor, dar Wallace spune că gustul e cu totul altul. „Oamenii îl asociază cu fructul și cred că ar putea fi dulce și fructat, însă este un vin chiar mai greu, sec, dens și gurmand.”
Tehnia fermentării strugurilor pentru vinul alb cu coajă de struguri este o tradiție rurală ce își ae originea în Republica Georgiană, o mică țară de la granița cu Asia. Metoda nu a fost alterată, însă au fot necesare adaptări. Strugurii sunt striviți cu piciorul, exact cum era făcut acum ute de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu