Violenţele de la Londra ar putea amâna startul sezonului Premier League

huliganii din londra
huliganii din londra

Oficialii federaţiei împreună cu poliţia discută în aceste zile pentru a vedea dacă desfăşurarea primei etape ar putea fi afectată de scandalul din Londra. Aceştia se tem că violenţele ar putea escalada pe stadioane unde se strâng o mulţime de oameni, mulţi dintre aceştia făcând parte din celebrele grupuri " hooligans".

La Londra este stare de urgenţă din cauza violenţelor izbucnite în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Tottenham, din nordul capitalei Angliei. De frica protestatarilor, clubul Tottenham şi-a închis punctul de vânzare a biletelor, iar disputarea meciului este sub semnul întrebării.

Stadionul White Hart Lane este la mai puţin de o milă de Secţia de Poliţie din Tottenham, "epicentrul" violenţelor izbucnite sâmbătă, când aproximativ 300 de persoane au protestat faţă de uciderea unui bărbat de 29 de ani, Mark Duggan, în timpul unei operaţiuni a poliţiei. Demonstraţia acestora a început paşnic, dar ulterior a degenerat, în urma violenţelor înregistrându-se zeci de răniţi, peste 50 de arestaţi şi pagube materiale de 100 de milioane de lire sterline. Mai multe clădiri şi maşini au fost incendiate.

Poliţia Metropolitană este "la curent" cu faptul că noi manifestaţii sunt plănuite acum pe reţele de socializare precum Twitter.

Clubul Tottenham a anulat tururile stadionului White Hart Lane care erau programate duminică şi luni "din motive de securitate" şi aşteaptă decizia autorităţilor în privinţa disputării partidei cu Everton.

Preşedintele clubului, Daniel Levy, a afirmat public că va sprijini autorităţile locale în procesul de reconstruire a zonei: "Ne-am oferit imediat suportul comunităţii şi discutăm cu autorităţile care ar fi cea mai potrivită metodă de a ne implica. Clubul este dedicat comunităţii şi va ajuta atât la curăţarea fizică a zonei, cât şi, pe teremenul lung, la reconstruirea spiritului comunităţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel