Conform unei decizii, Violeta Vijulie nu mai ocupă funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
UPDATE:
Contactată de DC News. Violeta Vijulie ne-a oferit opinia sa legată de plecarea de la ANFP.
”Ce opinie să am? A apărut în Monitorul Oficial, am plecat. Și data trecută am făcut la fel, a apărut în Monitorul Oficial, am venit, a apărut în Monitorul Oficial am plecat, asta e politica”, a spus Vijulie.
Întrebată dacă schimbarea sa este una politică, aceasta a negat cu vehemență.
”Deci nu a fost nimic, a fost o schimbare de președinți la ANFP. Suntem într-o coaliție, nu e nicio problemă, asta e, mergem înainte. A apărut în Monitorul Oficial, eu am unde să mă întorc, am meseria mea, am facultate, am studii, pentru mine nu e nicio problemă să plec, să mă întorc. Când are nevoie țara de mine, vin în instituții publice, dacă nu, mă duc în privat, deci nu e absolut nicio problemă pentru mine”, a mai spus aceasta.
Știrea inițială
Violeta Vijulie a fost schimbată din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu Felix Cozma, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial.
Cele două decizii se referă la eliberarea din funcţie a Violetei Vijulie şi numirea lui Vasile Felix Cozma ca preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În cele două decizii este invocată propunerea formulată de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei.
Într-o postare pe Facebook, Violeta Vijulie, care s-a aflat pentru a doua oară la conducerea ANFP, a realizat un bilanţ al activităţii sale, în cele trei luni:
- aprobarea, pentru prima oară într-o instituţie publică, a posibilităţii de a ţine datele în sistem cloud;
- caietul de sarcini pentru licitaţia care include: bază de date cu toţi bugetarii din România, concursul naţional pentru funcţionarii publici, sistemul electronic de management al documentelor în ANFP;
- decizia ca ANFP să fie coordonator de reformă şi investiţii pentru PNRR - domeniul administraţie publică;
- buget din PNRR de 44 milioane de euro, dintre care, pentru 2022: credite de angajament de 30 milioane de euro şi plăţi de 4.4 milioane de euro;
- proiectul Planului Naţional de Pregătire a funcţionarilor publici, pentru 30.000 de funcţionari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News