Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte. Sursa - pixabay.com
Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte. Sursa - pixabay.com

Pe tot parcursul anului, nici măcar o plantă nu înflorește.  Dar ne dorim atât de mult acest lucru! Mai ales dacă planta este capabilă să ne ofere o înflorire cu adevărat superbă.

Acest lucru este caracteristic violetelor. Aceste flori de casă înfloresc atât de frumos încât ne dorim să bucure mereu privirea.

Dar, din păcate, acest lucru este ireali. Dar este foarte posibil să ajutăm o violetă să înflorească, atunci când planta nu se grăbește  să o facă. Și astăzi vă vom spune metoda.

Cum se îngrijesc crizantemele în ghivece? Sfaturile grădinarilor cu experiență

Apa fierbinte este un instrument excelent pentru violetele înflorite. După cum știți, baia are un efect  benefic asupra sănătății noastre. Dar putem face o baie fierbinte și violetelor. O astfel de udare va reînvia planta și îi va da un impuls bun să înflorească. 

Desigur, în acest scop nu se va folosi apă clocotită. În caz contrar, vom arde pur și simplu planta. Apa ar trebui să aibă aproximativ 60-80 de grade.

Apa fierbinte nu se toarnă peste plantă, deoarece nu va vor supraviețui unei udări atât de agresive.

Apa fierbinte se toarnă în farfuria ghiveciului violetei. Aburul va trece încet prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, afectând rădăcinile. Și acest lucru va da un impuls bun pentru începutul înfloririi.

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

Putem folosi apa fierbinte și în alte moduri. Apa fierbinte se toarnă într-un lighean. Putem apoi, în lighean, ghiveciul cu planta. După aceea, floarea și ghiveciul trebuie acoperite, pentru ceva timp, cu o pungă. Astfel, vom organiza o baie nu doar pentru rădăcini, ci pentru întreaga plantă.

BONUS. Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli

Dacă ai plante de apartament, atunci știi că frunzele îngălbenite sunt unul dintre primele semne că nu le îngrijești corect.

Motivele frunzelor îngălbenite sunt diferite: de la lipsa de umiditate sau udarea excesivă până la apariția afidelor sau a altor dăunători. 

Pasul 1: Verificați planta pentru stresul de umiditate.  Dacă observi că frunzele plantei sunt galbene, solul. Cel mai frecvent factor de stres pentru plante este prea multă sau prea puțină apă. Pentru a afla cât de multă umiditate primește planta, scufundă-ți degetul 2-3 centimetri în sol. Nu verifica suprafața solului, care, de obicei se usucă mai repede.

Dacă solul este uscat la o adâncime de 2-3 centimetri, atunci planta este însetată. Toarnă-i apă imediat și asigură-te că vei face asta regulat.

Dacă la o adâncime de 2-3 centimetri, solul este umed, înseamnă că planta are prea multă apă. Verifică semnele de putrezire a rădăcinilor și mirosul de mucegai. Dacă  planta are mută apă, ajustează programul de udare și ia  în considerare plasarea acesteia într-un recipient cu un drenaj mai bun.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Pasul 2: Căută insectele dăunătoare. Umiditatea insuficientă sau excesivă a solului este cea mai frecventă cauză a îngălbenirii frunzelor. Dar dacă ai exclus-o, atunci sunt de vină dăunătorii. Spre exemplu, acarienii de păianjen pot ucide cu ușurință planta.

Examinează cu atenție frunzele. Dacă au găuri mici și o pânză de păianjen, încercă să speli planta, să tăi frunzele bolnave și ofilite și apoi să pulverizezi planta cu un insecticid cumpărat din magazin sau o soluție de apă, ulei de neem și săpun.

O plantă cu flori asemănătoare margaretelor rezistă frigului și secetei. Va înfrumuseța orice casă și curte

Pasul 3: Oferă plantei acces la soare. Un alt motiv pentru care frunzele au îngălbenit este că planta nu primește suficientă lumină solară. Dacă planta stă într-un colț întunecat, trebuie mutată  într-un loc luminos sau o poți pune, la soare, câteva ore pe zi lângă o fereastră. Dacă unele dintre plantele tale nu stau lângă o fereastră, dar într-o cameră cu draperii opace, nu uita să le ții  deschise.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

Pasul 4: Protejează planta de curenții de aer. Plantelor de interior nu le plac vremea rece și curentele de aer. Dacă țineți un palmier lângă o fereastră care este mereu deschisă, nu vă mirați dacă frunzele lui vor îngălbeni. 

Cu cât aerul din apartament este mai rece, cu atât mai rar trebuie să udați planta, deoarece umiditatea se va evapora mai lent. 

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

Pasul 5: Asigură-te că planta  nu moare de foame. Poți crede că planta primește toți nutrienții de care are nevoie din sol, dar dacă frunzele devin galbene, acest lucru ar putea indica o deficiență de nutrienți, care împiedică fotosinteza.

Folosește îngrășăminte pentru plante, dar aveți grijă la doza recomandată. Cu cantitatea potrivită de „hrană” planta  va deveni din nou strălucitoare și luxuriantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel