În Sala mare a Ateneului Român, joi, 11 și vineri, 12 mai, de la ora 19.00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Uvertura la opera Nunta lui Figaro, Concertul nr. 5 în la major, pentru vioară şi orchestră, KV 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, și Simfonia fantastică, op. 14 de Hector Berlioz.
Solistă va fi violonista Gyehee Kim câştigătoarea Premiului I şi a două Premii Speciale la Concursul internaţional „George Enescu”, ediţia 2016
După studii cu Joseph Silverstein, Sunny Lee şi Bon-Jiu Koo, în prezent studiază la Seoul National University la clasa Young Uck Kim. La vârsta de nouă ani a câştigat Marele Premiu la Concursul de muzică de cameră din Coreea, devenind cel mai tânăr laureat din istoria acestei competitii. În următorul an, Gyehee Kim a debutat cu un recital în Kumho Prodigy Concert Series la Seoul. Deţine premii la numeroase concursuri internaţionale: Premiul III la Concursul „Ceaikovski” pentru tineri muzicieni (2009), Premiul Special Seong-Yawng Park la Concursul „ISANGYUN” (2014), Premiul II şi Premiul special pentru cea mai bună interpertare a unei lucrări de J.S. Bach la Concursul de la Torun (2016), Premiul I, Premiul publicului şi Premiul oferit de Central Aichi Symphony Orchestra la Concursul Munetsugu Angel (2017).
Violonista Kim Gyehee
Solista a concertat acompaniată de orchestre precum Russian Symphony, Torun Symphony, Bulgaria Pleven Philharmonic, Sudettic Philharmonic, Euro-Asian Philharmonic, Central Aichi Symphony Orchestra, Filarmonica "George Enescu". De asemenea, a participat la festivalurile Moscow Meets Friends (Rusia), Cichej Muzyki (Polonia), iPalpitiFestival (SUA), George Enescu (România). În 2017 a fost invitată să participe la Kronberg Academy Violin Masterclasses&Concerts.
Gyehee Kim cântă pe vioara "Rainville" Antonio Stradivarius 1697 oferită de Munetsugu Collection.
Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, aclamat în cele mai prestigioase săli de concert şi în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord şi Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzică din Bucureşti şi dirijat de orchestră la Bruxelles şi Salzburg, aici sub îndrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfecţionat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein.
Cu o carieră impresionantă, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentații la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la Bucureşti, muzicianul a pus în scenă, în spaţiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert Parsifal de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”, a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus drept cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu