Viorel Teacă, cel mai cunoscut poliţist, a demisionat: Vreau să fiu fericit şi să trăiesc în prezent

Facebook Viorel Teacă
Facebook Viorel Teacă

Viorel Teacă, cel mai cunoscut poliţist de pe TikTok, a demisionat din cadrul Poliţiei Române. 

"Am decis, după 27 de ani, să-mi dau demisia din Poliţia Română, să renunț la pensie și să-mi fac familia fericită toată viața mea!

Vreau să fiu fericit, oameni buni, și să trăiesc în prezent.

P.S. Cât despre voi (societatea civilă), vă iubesc nespus, odată ce am ales să mă întorc în rândul vostru și să redevin civil! A fost o onoare să lucrez în Poliția Română și să cunosc atâția polițiști minunați.

Norris, te iubește tati tau", a scris Viorel Teacă pe Facebook. 

Viorel Teacă  a fost ales să reprezinte imaginea Poliţiei Române şi a fost printre cei opt poliţişti care au jucat într-un serial pe AXN, Oamenii Legii. Teacă a devenit extrem de popular prin intermediul reţelelor de socializare, unde a postat regulat filmuleţe virale, pe diverse teme. 

În 2019, Teacă preda gratuit cursuri de prim ajutor în Slatina 

Început în luna aprilie 2019, proiectul privind organizarea cursurilor de prim-ajutor de bază a fost posibil datorită unui parteneriat între Corpul Naţional al Poliţiştilor, Poliţia Municipiului Slatina, Crucea Roşie Olt şi Biblioteca Judeţeană Olt.

Cursanţii au aflat informaţii despre prim-ajutor de bază în caz de resuscitare cardio-pulmonară la adulţi şi copii, de sufocare - metoda Heimlich, despre intervenţiile imediate în caz de epilepsie, hemoragie, pentru persoanele traumatizate prin accidente, despre utilizarea unui defibrilator automat extern.

Cursurile de prim-ajutor erau predate gratuit de poliţistul Viorel Teacă, în fiecare zi de miercuri. 

"Avem deja înscrieri şi pentru următoarele trei săptămâni, interesul este crescut, au participat persoane de diferite vârste, inclusiv elevi de liceu, poliţişti, cadre didactice", spunea atunci Teacă.

La cursurile susţinute miercuri au participat mai mulţi poliţişti, printre care şi şeful Poliţiei Slatina, comisarul Mihai Mihalache, acesta exprimându-şi intenţia de recomnada şi colegilor săi să instruiască despre acordarea de prim-ajutor de bază.

"După acest curs, cu siguranţă vom aborda o eventuală situaţie (de acordare de prim-ajutor n.r.) cu mult mai multă încredere. Cred că o să vin în continuare pentru că după câteva cursuri cu siguranţă vom căpăta încrederea necesară să abordăm orice situaţie cu tăria necesară. Voi îndruma şi alţi colegi, voi participa alături de ei pentru puterea exemplului personal, mai ales colegii din operativ care întâmpină frecvent asemenea situaţii", a spus Mihalache.

În vederea salvării Viorel Teacă susţine şi dotarea spaţiilor publice cu defibrilatoare şi a declarat că face demersuri aducerea unor asemenea echipamente la Slatina, în doua instituţii publice şi la o farmacie cu program permanent.

Poliţistul Viorel Teacă este formator în acordare de prim-ajutor, este voluntar al Crucii Roşii, a absolvit atât o şcoală de poliţie, cât şi o şcoală postliceală sanitară, a urmat cursuri certificate de prim-ajutor în România şi în Marea Britanie şi a predat cursuri de prim-ajutor în mai multe unităţi de învăţământ, instituţii şi agenţi economici din Slatina, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel