Viorica Dăncilă, discurs în PE: Românii simt inechitate

Dăncilă
Dăncilă

Viorica Dăncilă a ținut astăzi primul discurs în fața Parlamentului Eurpean după ce România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. 

 Viorica Dăncilă a prezentat astăzi, în plenul Parlamentului European principalele teme de lucru pe întreaga perioadă a mandatului pe care îl are România. Mai mult, premierul a ținut să puncteze și nemulțumirile românilor față de politicile care ne țin departe de spațiul Shengen.

Citește și: Iohannis, somat public de PSD. Chirieac: Se urmărește un singur lucru

"V-am dat aceste expemple din țara mea"

"Al patrulea pilon pe care se va desfășura președinția României va fi Europa valorilor comune. Altfel spus, pentru a stimula coeziunea politică europeană, ne propunem să promovăm intens principiile și valorile ce ne unesc. Totodată, trebuie să combatem cu fermitate o serie de probleme cu care se confruntă încă societățile din cadrul Uniunii cum ar fi rasismul, intoleranța, xenofobia, populismul sau discursul bazat pe ură. Ne dorim o Uniune mai democratică, deci vom promova egalitatea de tratament la care aspiră toate statele membre și toți cetățenii europeni. Acest aspect este esențial pentru încrederea cetățenilor față de proiectul european. Vă spun acest lucru din perspectiva cetățenilor români pe care îi reprezint în calitate de prim-ministru și care, în pofida atașamentului lor foarte puternic față de Uniune, resimt un tratament inegal față de România în special atunci când țara noastră este criticată pentru aspecte care sunt firești în alte state membre, sau când României i se impun anumite condiționalități care nu există în alte state ale Uniunii. Românii simt inechitate când văd că țara lor este ținută în afara spațiului Schengen și vreau să mulțumesc cu această ocazie domnului președinte Jean Claude Juncker și domnului președinte Antonio Tajani petru susținerea totală pe care ne-o oferă pentru aderarea la spațiul Schengen. V-am dat aceste expemple din țara mea pentru a se înțelege că anumite decizii care se iau la nivel european în privința unor state membre se răsfrâng în final la nivelul cetățenilor din acele state și determină într-un sens sau altul încrederea pe care aceștia o au față de Uniune. Deci tot timpul, când luăm decizii, trebuie să ne gândim la cetățenii din statele membre vizate de hotărârile noastre și trebuie să eliminăm orice formă de tratament diferențiat astfel încât să consolidăm valorile comune ale Uniunii Europene", a declarat Viorica Dăncilă

Citește și: Luceafărul, Mihai Eminescu. Poezia de dragoste care nu moare niciodată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel