Profesorul Virgil Musta, medicul infecționist de la Timișoara, cel care a vindecat cei mai mulți pacienți infectați cu COVID - 19, a explicat care este legătura dintre aerul condiționat și îmbolnăvirile cu coronavirus.
Profesorul Virgil Musta a explicat că un principiu de a nu se transmite boala este aerisirea foarte bună a spațiilor închise. În cazul în care în spațiile închise se folosesc aparatele de aer condiționat trebuie luate în calcul că aceste instalații nu sunt dodate cu filitre speciale, dar foarte scumpe, cu efect bactericid sau dacă acest filtru nu este schimbat conform recomandărilor, atunci da, pot reprezenta o sursă de contaminare, a arătat medicul Virgil Musta, marți seara, la Digi24.
În ceea ce privește aerului condiționat din mașină, acesta poate slăbi imunitatea organismului.
De asemenea, există lămpi cu efect bactericid, inclusiv spitalele folosesc aceste echipamente care sterilizează și curăță aerul sau suprafețele. Doar că acelea din spitale sunt profesionale, iar spitalele se documentează în prealabil înainte de a le achiziționa.
Sunt și lămpi care acționează prin ionizarea aerului, altele prin ozonificarea lui, sunt și lămpile de ultraviolete, dar și aici e o problemă, pentru că nu poți sta în încăpere în perioada în care acestea funcționează: există riscuri de ardere ale tegumentului sau pot produce leziuni la nivelul globilor oculari și de aceea ele se folosesc doar când nu sunt oameni în perimetrul respectiv, a mai spus profesorul Virgil Musta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci