Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen din Timișoara, a vorbit despre un pas important spre învățământul universitar.
„Au fost cinci ani de construcție a institutului foarte grei pentru noi, foarte, foarte dificili. Acest institut este institutul unei discipline, al disciplinei de fiziologie și imunologie. A fost un efort instituțional la mijloc. Au urmat acești ultimi doi ani în care a fost o luptă extraordinară pentru a-l pune în funcțiune, pentru a câștiga proiect, a face rost de bani ca să meargă", a spus Virgil Păunescu în cadrul unui interviu acordat DC News.
Pas spre învățământul universitar
„Învățământul universitar, știți foarte bine, ar trebui să se bazeze foarte mult și foarte tare pe cercetare. Nu există vizibilitate decât prin cercetare. Nu există prestigiu. Totul se bazează pe cercetare. Cred că soluția cea mai bună ar fi să mergem noi în întâmpinarea clinicienilor, pentru că lor le este greu să înțeleagă ce facem noi", a declarat acesta, oferind și completări. „Cel mai bine este să mergem noi să le propunem teme de cercetare, pe rând, la toți cei cu care, sigur, că putem face acest lucru. Pe cei pe care îi simțim, să mergem noi în întâmpinarea lor și să le facem această propunere. Până acum, așteptarea din partea noastră – pentru că noi eram concentrați pe construcție, pe proiecte, pe câștigarea de proiecte -, nu a fost fructuoasă. S-ar putea ca soluția cea mai bună ca acum, liniștiți și cu o oarecare libertate pentru următorii patru, cinci ani, începem noi să mergem spre universitari, să le facem propuneri de colaborare", a spus Virgil Păunescu.
Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:
[citeste si]
Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen din Timișoara, un institut de cercetări medicale, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale. Interviul integral AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu