Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, a vorbit despre profilaxia infecțiilor prin vaccinare, hepatite, făcând totodată o precizare importantă despre România în contextul datelor oferite de OMS.
„Aici ar fi două direcții de discutat: în primul rând de profilaxia infecțiilor, prin vaccinare. Și în România, cum bine știm, s-a introdus vaccinarea puțin mai târziu decât în alte țări europene, dar s-a introdus vaccinarea contra hepatitei B. Totuși, în România, datele OMS ne situează încă pe un loc fruntaș în infecțiile cu virus hepatitic, B, B plus D și C”, a spus Dragoș Romanescu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.
„Din fericire, însă, odată cu introducerea tratamentelor moderne, interferon free, pentru hepatitele B și C, rata de progresie a hepatitelor cronice către ciroză a scăzut foarte mult”, a explicat doctorul Dragoș Romanescu.
În interviul de mai jos veți afla răspunsuri la mai multe întrebări vitale. Spre exemplu, ce facem greșit în viața de zi cu zi de ajungem să ne îmbolnăvim ficatul – care sunt factorii de risc care duc la apariția bolilor hepatice? Ce analize / investigații și cu ce frecvență ar trebui să facem ca să fim siguri că ficatul nostru este sănătos? Care sunt cele mai frecvente boli hepatice, de ce și cum apar? Care din afecțiunile hepatice aduc după sine indicația de rezecție? Câte tipuri de rezecție sunt? Ce presupune pregătirea pacientului pentru o astfel de intervenție? Cum se face rezecția, prin ce metode chirurgicale se poate face aici, la Centrul de Excelență în Boli Hepatice de la Spitalul Clinic Sanador? Cât de mult din ficatul unui pacient se poate extirpa? Cum se refac pacienții după o astfel de intervenție?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News