Un virus inofensiv ce trăieşte pe pielea noastră poate fi folosit în tratarea acneei, informeazăCercetătorii de la Universitatea din California (Los Angeles) şi de la Universitatea din Pittsburgh au găsit 11 versiuni diferite din familia bacteriofagilor. Ei urmează să efectueze mai multe cercetări de laborator pentru a vedea cât de benefice sunt pentru tratarea acneei. Unul dintre coordonatorii cercetării spune că: „acneea afectează milioane de persoane, dar există foarte puţine tratamente care să aibă efecte sigure. Dacă beneficiem de acest virus care atacă în mod natural bacteriile care cauzează coşuri, putem oferi un instrument împotriva cicatricilor fizice şi emoţionale provocate de acneea severă”.
Acneea apare atunci când foliculul de păr se blochează cu sebum, substanţă produsă de organism pentru a evita deshidratarea pielii sau a părului. Pentru tratarea acneei se folosesc, de obicei, antibiotice, dar utilizarea lor este din ce în ce mai limitată, pentru că unele tulpini bacteriene au dezvoltat rezistenţă la antibiotice.
Experţii vor să izoleze proteina activă din virus şi să o testeze, pentru a afla dacă este la fel de eficientă ca întreaga particulă virală în distrugerea bacteriei care provoacă acneea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci