Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este un nutrient esențial pe care organismul uman nu îl poate produce în mod natural.
De aceea, trebuie să o obținem din alimentație sau suplimente. Iată câteva surse naturale de vitamina C:
Fructe citrice: Portocale, mandarine, grapefruit, lămâi, kiwi și lime sunt surse bogate de vitamina C.
Fructe de pădure: Coacăzele, afinele, căpșunile și zmeura conțin, de asemenea, cantități semnificative de vitamina C.
Kiwi: Un kiwi de dimensiune medie conține o cantitate mare de vitamina C.
Guava: Acest fruct tropical este extrem de bogată în vitamina C.
Papaya: O felie de papaya furnizează o cantitate semnificativă de vitamina C.
Legume cu frunze verzi: Kale, spanac și frunze de muștar sunt surse bune de vitamina C.
Ardei gras: Ardeii roșii, galbeni și verzi sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de vitamina C.
Broccoli și conopidă: Aceste crucifere sunt surse sănătoase de vitamina C.
Cartofi dulci: Acestea furnizează o cantitate semnificativă de vitamina C, în special dacă sunt consumate cu coajă.
Fructe tropicale: Mango și ananas sunt alte surse de vitamina C.
Fructe uscate: Cum ar fi prunele uscate, caisele și smochinele, conțin, de asemenea, cantități moderate de vitamina C.
Rosii: Aceste legume conțin vitamina C, deși nu în cantități foarte mari.
Alte surse: Există și alte surse neașteptate de vitamina C, cum ar fi fructul de cactus și coacăzele negre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News