Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cât trăiești! Deși viața ne este impactată de o diversitate de factori, putem să intervenim acolo unde ține de noi: în alimentație!
Nu a descoperit nimeni elixirul tinereții până acum, dar există o vitamină care ne ajută corpul să se mențină tânăr și ne ajută să ne prelungim viața cu câțiva ani.
Potrivit unor noi cercetări, o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.
Studiul a fost publicat în jurnalul BioMed Research International, iar cercetătorii au avut sub observație diferite reacții metabolice și antioxidanți comparând prezența lor în organism cu speranța de viață a participanților.
O dietă bogată în alimente care conțin vitamina A poate înlocui suplimentele alimentare.
Astfel, pentru un consum de Vitamina A, trebuie să introducem în alimentație legumele și fructele care sunt o sursă excelentă de carotenoide. Aici vorbim despre: verdețuri, ardei gras, morcov și cartof dulce.
Vitamina A, care este un puternic antioxidant, ajută la:
- păstrarea sănătăţii ochilor, prevenind inflamarea acestora şi reducând riscul apariţiei cataractei și este importantă mai ales pentru vederea în timpul nopţii.
- creşterea imunităţii organismului
- previne uscarea pielii și o păstrează strălucitoare, fără riduri şi alte semne ale îmbătrânirii
- menţine sănătatea părului, danturii şi gingiilor
- luptă cu bacteriile care cauzează acneea.
1. Ficatul de porc şi vită
Ficatul conţine cantităţi mari de vitamina A şi vitamina B12. Conţinutul crescut de vitamina A este un antioxidant cu un rol important în dezvoltare, întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea vederii şi a fertilităţii. De asemenea, ficatul este un aliment ideal în prevenirea şi combaterea anemiei şi a oboselii, datorită vitaminelor din complexul B conţinute.
2. Gălbenuşul de ou
Există dovezi că gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de carotenoizi – luteină şi zeaxantină – care sunt implicaţi în prevenirea tulburărilor de vedere, precum cataracta şi degenerescenţa maculară cauzată de vârstă, o cauză majoră de orbire în cazul persoanelor în vârstă. De asemenea, gălbenuşul de ou este bogat în acid folic, cu rol important în dezvoltarea normală a creierului şi menţinerea memoriei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu