Medicul Vasi Rădulescu a indicat beneficiile vitaminei D.
„Vitaminele D reprezintă un grup de vitamine liposolubile al căror rol principal este creșterea absorbției intestinale a calciului, magneziului și a fosfatului. Pentru organismul uman, cele mai importante forme de vitamina D sunt vitamina D₃ și vitamina D₂”, a precizat Vasi Rădulescu.
VITAMINA D POATE AJUTA LA SUSȚINEREA UNEI SARCINI SĂNĂTOASE
„O analiză Cochrane din 2019 sugerează că suplimentarea cu vitamina D la persoanele gravide ar putea reduce riscul de complicații ale sarcinii, cum ar fi preeclampsia, diabetul gestațional, greutatea redusă la naștere și hemoragia severă postpartum. Deși mecanismele din spatele acestui fapt nu sunt pe deplin înțelese, unele dintre aceste beneficii ar putea proveni din efectele pozitive ale vitaminei D asupra sistemului imunitar, inflamației și funcției vaselor de sânge”, a explicat Vasi Rădulescu.
VITAMINA D POATE PROMOVA NIVELURILE SĂNĂTOASE DE ZAHĂR DIN SÂNGE
Vitamina D joacă un rol cheie în metabolizarea glucozei din alimentele pe care le consumi. Acesta stimulează celulele beta din pancreas să secrete insulină. De asemenea, reduce rezistența la insulină (atunci când organismul nu mai răspunde la insulină). Ar putea juca un rol în prevenirea apariției diabetului de tip 2, potrivit medicului.
De asemenea, vitamina D poate susține un sistem imunitar sănătos. Tot ea poate ajuta la oase mai puternice, a precizat Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.
Așadar, vitamina D are roluri multiple în organism. O puteți lua de la soare, cu expunere rațională, a subliniat medicul Vasi Rădulescu.
Sindromul CIPA (insensibilitatea congenitală la durere cu anhidroză) este o boală rară a sistemului nervos care împiedică pacienţii să simtă durerea sau temperatura. Sună bine, dar... este oare?
Incapacitatea de a simți durerea și temperatura duce adesea la leziuni severe repetate. Auto-vătămarea neintenționată este frecventă la persoanele cu CIPA, de obicei prin mușcarea limbii, a buzelor sau a degetelor, ceea ce poate duce la amputarea spontană a zonei afectate. În plus, persoanele cu CIPA se vindecă lent de leziunile pielii și ale oaselor. Traumele repetate pot duce la infecții osoase cronice (osteomielită) sau la o afecțiune numită articulație Charcot, în care oasele și țesutul din jurul articulațiilor sunt distruse, a explicat Vasi Rădulescu. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News