Tot mai mulți medici sunt de părere că vitamina D scade riscul de infectare cu noul coronavirus. În mai multe țări se iau măsuri în acest sens.
Deficitul de vitamina D în organism creşte riscul de infectare cu noul coronavirus. Cel puţin asta arată studiile făcute pe pacienţi. "În Spania au făcut recent un studiu pe pacienţii cu COVID şi la 50 de pacienţi li s-a dat vitamina D, iar la 26 nu li s-a dat vitamina D. Din cei 50 doar unul a ajuns în stare gravă, iar din cei 26 care nu au primit vitamina D, jumătate din ei au ajuns în stare gravă.", a afirmat doctorul în ştiinţe medicale, Luminiţa Suveică.
Unele ţări precum Marea Britanie şi Franţa au început deja să introducă această vitamină în alimente de bază - pâine şi lapte. Principala sursă de vitamina D este soarele, iar în lipsa lui, din septembrie până în martie, singura soluţie sunt suplimentele de vitamine.
Specialiştii din cadrul emisiunii "Doctorii", difuzată pe PRIME, ne recomandă să consumăm ouă, lapte, peşte şi carne de porc pentru a preveni insuficienţa de vitamina D în sezonul rece, când nu prea avem parte de raze solare.
"Ce este legat de simptomele insuficienţei de vitamina D, ca simptome putem avea oboseală, pacienţi deseori acuză că sunt obosiţi că nu se pot concentra la serviciu, nu se trezesc plini de viaţă, dar şi dureri osoase sau articulare.", a informat medicul ORL, Lucia Gariuc.
Universitatea din Birmingham arată că numărul celor care suferă de carenţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D. Metoda este deja folosită în ţări precum Finlanda, Suedia sau Canada, acolo unde soarele străluceşte prea puţin timp pe an, conform Publika.md.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News