Vitamina pe care trebuie să o incluzi în dietă pentru a elimina grăsimea abdominală

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fongbeerredhot
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fongbeerredhot

Așa cum există vitamine care întăresc sistemul nostru digestiv, aspectul pielii sau funcționarea corectă a celulelor, există una, conform unui studiu recent, care ne ajută să slăbim. Știi care este aceasta?

Vitaminele au o funcție specifică în organismul nostru, fiind, în majoritatea cazurilor, de o importanță vitală pentru menținerea echilibrului celular. Recent, de asemenea, știința a descoperit că există una anume care contribuie semnificativ la menținerea unei greutăți adecvate.

Echipa de cercetare condusă de Rachida Rafiq, de la Universitatea Medicală din Amsterdam, a descoperit, într-un studiu pe puțin peste 7000 de persoane, că cei care aveau o cantitate mai mare de grăsime abdominală erau persoane cu cele mai scăzute niveluri de vitamina D. Astfel, au stabilit că cetățenii cu un contur abdominal mai mare au un risc mai mare de a dezvolta această deficiență.

Acest studiu a fost prezentat de Societatea Europeană de Endocrinologie din Barcelona, care adaugă că vitamina D este capabilă să controleze și nivelurile de colesterol din sânge. 

De unde obții vitamina D

După ce s-a demonstrat, în această cercetare, relația absolută și directă dintre nivelurile corecte de vitamina D și o greutate sănătoasă, trebuie să știm de unde putem obține această vitamină. Pe lângă suplimentele alimentare concentrate, care trebuie luate întotdeauna sub supraveghere medicală, vitamina D se absoarbe și prin expunerea la soare.

Soarele este prima și cea mai simplă sursă de vitamina D, accesibilă tuturor și pe care o avem gratuit și frecvent în țara noastră. Cu aproximativ o jumătate de oră de expunere la soare pe zi (ceea ce nu înseamnă că trebuie să ne întindem pe un șezlong în costum de baie), pur și simplu mergând, vom absorbi cantitatea necesară din această vitamină esențială pentru a evita deficitul.

După această sursă primară de vitamină, există și anumite alimente care pot contribui la menținerea unor niveluri stabile și suficiente de vitamina D. Vorbim în special despre somon și ouă.

Eliminarea grăsimii abdominale, calul de bătaie al secolului XXI

Obținerea unui abdomen plat și reducerea circumferinței abdominale sunt unele dintre principalele obiective ale profesioniștilor din domeniul sănătății, deoarece reprezintă o problemă foarte răspândită care poate duce la boli grave.

Menținerea unui exces de grăsime în jurul taliei crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2, colesterol crescut și hipertensiune, ceea ce poate duce la boli cardiovasculare și, chiar, la anumite tipuri de cancer.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, prin practicarea regulată a sportului, este esențială, conform sfaturilor tuturor experților. Acum știm că menținerea nivelurilor de vitamina D în limite acceptabile este un alt parametru de care trebuie să ținem cont.

 

De ce este atât de necesară vitamina D

Pe lângă această nouă descoperire, care leagă nivelurile optime de vitamina D de o greutate sănătoasă (și chiar de posibilitatea de a slăbi), această vitamină este esențială pentru alte funcții ale organismului. 

Pentru absorbția calciului, vitamina D pe care o obținem prin expunerea la soare este esențială, deoarece intervine în dezvoltarea ososă. Fără vitamina D, calciul nu ar putea fi absorbit de corpul nostru, ceea ce ar duce la demineralizare și, în ultimă instanță, la temuta osteoporoză.

Așa cum am menționat anterior, vitamina D îndeplinește și o misiune protectoare împotriva anumitor tipuri de cancer, până la punctul în care un studiu a relevat că persoanele cu niveluri ridicate de vitamina D au aproape la jumătate din riscul de a dezvolta cancer de colon. O situație similară se observă și în cazul cancerului de sân, unde, dacă această vitamină este la nivelul optim, vom reduce riscurile de mortalitate, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel