Viteza cu care poți depăși limita fără a fi amendat. Comisar șef, avertisment pentru șoferi: Aceasta este toleranța legală

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Află în articol care este viteza cu care poți depăși limita în trafic fără a fi amendat.

Comisarul șef Alexandru Popa a explicat care este viteza cu care șoferii pot depăși limita fără fi amendați. Este vorba despre așa-numita toleranță legală potrivit căreia conducătorii auto care merg cu o viteză de până la nouă kilometri peste limita legală admisă nu vor fi sancționați. 

„Legislația rutieră prevede o toleranță legală între care se poate angaja răspundere contravențională. Și anume, de 9 kilometri. Practic, cine depășește cu 1 kilometru viteza legală, nu va fi sancționat, ci doar dacă depășește cu 10 kilometri”, a explicat comisarul șef Alexandru Popa, ofițer specialist în cadrul Direcției Rutiere a IGPR, la Digi FM.

”Sancționarea se face etapizat, pe clase de sancțiuni, în funcție de viteza cu care s-a deplasat respectivul conducător auto”, a mai spus el. 

Abaterile constate de camere sau radare 

Totodată, Comisarul șef Alexandru Popa a vorbit și despre sancțiunile pe care le putem primi dacă suntem surprinși de camerele din trafic.

"În ceea ce privește sancțiunile care sunt vizate de aceste camere, ele sunt șase la număr. Prima este nerespectarea regimului legal de viteză, ar mai fi nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi, adică observăm destul de frecvent în București cum nu sunt respectate benzile de circulație și marcajele de obligare, ar mai fi și nerespectarea culorii roșii a semafarului și nerespectarea regulilor privind trecerea la calea ferată, dar și comportamentul agresiv și depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la calea ferată", a mai spus comisarul șef.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel