România este în continuare ţara cu cele mai multe accidente rutiere mortale din UE. Iar viteza joacă un rol foarte important.
Viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum şi trafic rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în judeţul Caraş-Severin, deşi numărul accidentelor grave produse din această cauză a fost în scădere cu peste 56% faţă de anul trecut, relevă o analiză realizată pentru primele opt luni ale anului şi prezentată marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).
"În primele 8 luni din acest an au fost înregistrate 10 accidente rutiere grave produse pe fondul nerespectării regimului de viteză, faţă de 23 de accidente înregistrate în aceeaşi perioadă din 2022. În urma celor 10 accidente, 4 persoane au decedat, cu aproape 70% mai puţine faţă de 2022, 8 persoane au fost rănite grav, cu 65% mai puţine şi 6 persoane au suferit răni uşoare, cu 60% mai puţine", se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin.
Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în Caraş-Severin au fost neatenţia la volan şi abaterile săvârşite de biciclişti. Pe fondul acestor cauze s-au produs şapte, respectiv şase accidente rutiere grave.
În acest an, poliţiştii rutieri din Caraş-Severin au desfăşurat pe drumurile publice aproximativ 250 de acţiuni pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, în cadrul cărora au aplicat 10.735 de sancţiuni contravenţionale.
În cele opt luni din 2023, un număr de 531 de şoferi au rămas fără permis auto pentru că au condus cu viteze mai mari cu peste 50 km/h, iar alţi aproximativ 60 de conducători auto au primit sancţiunea suspendării dreptului de a conduce pentru că au depăşit viteza legală cu peste 70 km/h, precizează sursa citată, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News