Viza Schengen, tot mai greu de obținut. Un bărbat a primit aprobare după ce a fost respins de 6 ori la rând

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

În ciuda faptului că a fost respins de mai multe ori la rând și că i-a fost respinsă o contestație, un bărbat nu a renunțat și și-a obținut în sfârșit viza Schengen mult căutată, de la ambasada Franței. Acesta a împărtășit povestea pe pagina de  Facebook. 

„Am fost refuzat de șapte ori în ultimii patru ani și, în sfârșit, am fost aprobat. Noroc! Sunt așa de fericit!" a scris el pe Facebook, împărtășindu-și povestea.

El a mai explicat că în trecut a solicitat o viză Schengen la autoritățile consulare din patru țări diferite, Grecia, Germania, Țările de Jos și Franța. 

Acesta spune că a solicitat câte o viză la autoritățile elene și olandeze, de două ori la autoritățile germane și de trei ori la ambasada Franței.

După ce a solicitat mai întâi o viză Schengen pentru Grecia, i s-au prezentat cinci motive diferite în spatele respingerii cererii sale, pe care nu le-a dezvăluit. Mai târziu, autoritățile germane l-au respins de două ori, motivul evocat fiind că acesta nu va părăsi Zona Schengen, odată ajuns acolo.

Cu toate acestea, nu a renunțat și a aplicat pentru a patra oară la ambasada Olandei, care, din păcate, i-a respins cererea. 

Apoi a apelat la ambasada Franței, care i-a respins cererea de două ori. A doua oară, autoritățile franceze nu i-au prezentat un motiv pentru respingerea cererii sale, decizie pe care a contestat-o. Recursul s-a soldat tot cu o decizie negativă.

„A șaptea oară, în sfârșit, am aplicat din nou pentru Franța luna aceasta și i-am cerut ofițerului să aibă un interviu cu mine, ei au făcut-o și acum mi-au aprobat viza”, a anunțat el, dezvăluind că i s-a acordat o viză cu o singură intrare pentru o durată de 30 de zile.

Statele membre Schengen au fost acuzate recent pentru că au respins „fără milă” cererile de viză Schengen, ratele de respingere în 2022 atingând un record.

Conform datelor publicate recent privind cererile de viză Schengen în 2022, statele membre au respins 17,9% din cele 7.572.755 de cereri primite în același an. Aceasta este o rată mai mare decât în oricare dintre anii precedenți, inclusiv perioada pandemiei.

Anul trecut, Franța și Spania au fost țările care au respins cele mai multe cereri. De asemenea, acestea au fost cele două țări care au primit cel mai mare număr de cereri. În timp ce Franța a respins 408.876 cereri respinse, alte 227.712 cereri depuse la autoritățile spaniole au dus, de asemenea, la decizii negative, potrivit Schengenvisainfo.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel