VIZE SUA. Donald Trump, răspuns pentru Klaus Iohannis. UPDATE

Întâlnire Iohannis Trump 2019
Întâlnire Iohannis Trump 2019

Președintele SUA, Donald Trump, a fost întrebat de un jurnalist la întrevederea cu președintele României, Klaus Iohannis, de la Casa Albă, cu privire la problema vizelor.

Update

Ulterior, președintele SUA, Donald Trump, a precizat la o nouă serie de declarații privind vizele faptul că cele două țări lucrează împreună la Programul Visa Waiver și vor lucra în continuare.

Știrea anterioară

Președintele Donald Trump a părut că evită, amănând răspunsul concret la întrebare. Acesta a făcut referire la relațiile dintre SUA și România.

'Vă mulțumesc tuturor! Este o onoare să fiu cu președintele României. Am respect pentru ceea ce face și ce se întâmplă în România. Din punctul meu de vedere, știu că lucrurile merg foarte bine. Avem o relație foarte bună cu România, o relație mai bună ca oricând. Avem afaceri și relații comerciale foarte bune. Sunt foarte mulți români în SUA, oameni extraordinari, care au succes. Este o comunitate foarte mare de români în SUA. Să știți că americanii iubesc românii. Au o relație foarte bună cu ei.' a spus Donald Trump.

"Este o plăcere să fiu aici și avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic. Facem tot ce se poate la nivelul NATO și cred că sutem pe drumul cel bun în acest sens", a spus și Klaus Iohannis.

Comunicatul Casei Albe, precizări despre vize

"Preşedintele Donald Trump reiterează şi consolidează parteneriatul Statelor Unite cu România. Donald Trump îl întâmpină pe preşedintele Klaus Iohannis la Casa Albă pentru a reafirma şi a celebra puternicul parteneriat strategic dintre ţările noastre", a transmis marţi seară Preşedinţia SUA într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"În anul 2019, România sărbătorește 30 de ani de libertate și democrație și continuă să înregistreze mari progrese în depășirea moștenirii comunismului. Statele Unite și România au relații din ce în ce mai intense în materie de securitate, energie, cooperare în domeniile nuclear civil și cibernetic, în avantajul ambelor ţări. Cele două țări vor continua să colaboreze pentru a face față provocărilor comune de securitate și a intensifica parteneriatul economic și energetic. Preşedintele Trump intenţionează să intensifice legăturile bilaterale prin susţinerea eforturilor României de a deveni eligibilă pentru a adera la Programul de eliminare a vizelor, în conformitate cu exigenţele legislaţiei americane", precizează Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel