Vizită istorică a Reginei Elisabeta în Irlanda

r-QUEEN-ELIZABETH-IRELAND-TRIP
r-QUEEN-ELIZABETH-IRELAND-TRIP

Regina Elisabeta a II-a a ajuns marţi în Irlanda pentru o vizită istorică, prima a unui suveran britanic de la obţinerea independenţei în 1922, relatează agenţiile internaţionale de presă. Autorităţile irlandeze au luat măsuri de securitate fără precedent, după alerte cu bombe.

Avionul suveranei, care efectuează pe insulă o vizită de patru zile, a aterizat cu puţin timp înainte de ora locală 12.00 (11.00 GMT) pe aerodromul din Baldonnel, în apropiere de Dublin, transmite Agerpres.

Îmbrăcată cu un pardesiu şi pălărie de culoarea Irlandei - verde, regina Marii Britanii a fost întâmpinată de vicepremierul irlandez, şeful diplomaţiei Eamon Gilmore. Suverana britanică, în vârstă de 85 de ani, este însoţită de soţul său, prinţul Philip, de 89 de ani.

După ce a primit un buchet de flori de la o fetiţă, cuplul regal britanic s-a îndreptat spre sediul preşdinţiei, unde va fi primit de preşedinta irlandeză Mary McAleese.

Aproximativ 10.000 de trupe ale poliţiei irlandeze şi ale armatei sunt desfăşurate pe teren, în scopul creării unui dispozitiv de securitate fără precedent pe insulă, pe fondul temerii că grupurile de disidenţi ale Armatei Republicane Irlandeze (IRA), acum inactivă, vor încerca să pună la cale un atentat.

Cu toate că majoritatea cetăţenilor înţeleg că prezenţa reginei Elisabeta a II-a în Irlanda, în perioada marţi - vineri, reflectă normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări, o anumită categorie a populaţiei continuă să privească spre trecut. Din acest motiv, poliţiştii îi supraveghează, alături de militari, pe disidenţii cunoscuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel