Vlad Ciurea, despre grăsimea pe care o putem consuma fără teamă: Este minunată pentru creier

Foto: Facebook Vlad Ciurea
Foto: Facebook Vlad Ciurea

Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de grăsimi, totuși, nu eliminați grăsimile benefice. Prof. Dr. Vlad Ciurea explică despre tipurile de grăsimi pe care le putem consuma fără riscul de a ne afecta sănătatea.

Prof. Dr. Vlad Ciurea este un promotor al unui stil de viață sănătos. De-a lungul timpului, el a discutat de nenumărate ori despre alimentele benefice pentru creier și pentru sănătatea generală a organismului.

Importanța "chimismului alimentelor" pentru creier

"Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor. Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează. Degeaba suntem foarte dotați în alte domenii dacă sinapsele nu funcționează. De aceea observați că sunt persoane foarte deștepte, care au probleme de vorbire, de sinapsă. Deci este o problemă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Cea mai bună grăsime pentru organism

"Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune! În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine. Și acel Omega care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic, având proteină și grăsimi sănătoase", susține medicul, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel