EXCLUSIV  Vlad Nistor, informație inedită despre importanța României la nivel european. Paradox cu Iohannis și Rutte / video

Presidency.ro
Presidency.ro

Profesorul Vlad Nistor a fost invitat la emisiunea #Rezist, unde a vorbit despre Congresul PPE și poziția pe care România ar trebui să o ocupe la nivel european.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, la emisiunea #Rezist, profesorul Vlad Nistor a vorbit despre Congresul PPE de la București și poziția pentru care România concurează la nivel european.

„Partidul Popular European a fost este și va rămâne cel mai important grup, dar nu e vorba doar de Parlament. După alegeri, Parlamentul European va avea cel puțin același număr de reprezentanți PPE. Verzii vor scădea! Eu vorbesc însă de șefi de stat și de guvern, de alegerile din țările membre ale Uniunii Europene. E adevărat că nu-i mai avem pe cancelarul Germaniei, pe președintele Franței etc, dar, de exemplu, în Guvernul Italiei, numărul 2 este Antonio Tajani, președintele Partidului Forza Italia, în Polonia, a cincea țară din UE, guvernul este de asemenea PPE, în România, președintele este PPE.“, a spus Vlad Nistor.

„Trebuie să ne așteptăm la decizii importante în urma acestui congres de la București?“, a întrebat Oana Stăniulescu.

„Ceea ce se va întâmpla va fi o susținere pentru doamna Ursula von der Leyen drept candidat al Partidului Popular European la calitatea de președinte al Comisiei Europene. Cum stau lucrurile mai departe, vom vedea. Partidul Popular European poate avea cel mult două poziții din cele patru care contează. Una o vor lua socialiștii și una o vor lua Renew. Una dintre ele, probabil președinția Parlamentului European, va fi luată prin rotație.

Partea cea mai nostimă este că domnul Iohannis concurează la ambele poziții, atât de secretar general al Alianței Nord-Atlantice, cât și la cea ce președinte al Consiliului European, cu Mark Rutte.“, a precizat profesorul Vlad Nistor.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel