Vlad Pascu, un cocktail de droguri. Tudor Ciuhodaru: Lipsa de coordonare și euforia fac dintr-un șofer un potențial criminal

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / ksandrphoto
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / ksandrphoto

Raportul toxicologic al lui Vlad Pascu indică mai mult de trei substanțe ilegale. Dr. Tudor Ciuhodaru transmite un mesaj dur în cazul consumatorilor de droguri: ”Fac dintr-un șofer un potențial criminal”

Primele rezultate ale raportului toxicologic în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal doi tineri și a băgat în spital alte trei persoane, în stațiunea 2 Mai, indică mai mult de trei substanțe, decât cele anunțate inițial, cocaină, amfetamină şi metamfetamină, după cum a arătat aparatul Drugtest, transmite Realitatea Plus.

În acesc context, dr. Tudor Ciuohodaru, medic urgențe UPU, a venit cu câteva explicații privind cocktailul de droguri pe care tânărul l-a consumat.

”De fapt, se începe cu un cocktail exploxiv, de la o anumită vârstă. Din ce în ce mai mulți tineri încep cu droguri de sinteză, așa numitele etno-botanice.

Dacă mai țineți minte, prin 2008, apăruse sarea de baie, îngrășământul de plante, vândute ca fiind inofensive și care au creat comportamente, deprinderi, abilități, iar acestea au permis pieței de droguri să se dezvolte în România.

Atunci, dacă vă mai aduceți aminte, era o lege, Legea Ciuhodaru care a ieșit amputată din Parlamentul României pentru că vorbeam de interzicerea de grupe de substanțe, nu de substanțe nominale, și din păcate, combinate cu pedepse de zeci de ani pentru dealerii de droguri, dar parcă nu s-a vrut. 

Asistăm că în aceste zile se trece încet de la drogurile de sinteză, de la etno-botanice, la drogurile de design, la canabis urmat de alte combinații de substanță”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, la Realitatea Plus.

Raportul nu este o surpriză 

Mai mult decât atât, medicul susține că raportul toxicologic nu este o surpriză. 

”Sunt cel puțin trei substanțe medicamentoase avute în acel moment, iar unele dintre ele sunt cu efect dublu față de cel al heroinei. Ele se potențează, se amplifică. Se caută amestecuri. Învață unii de la alții cum să folosească aceste substanțe astfel încât să le inducă acea stare de euforie.

Pe de altă parte, haideți să ne uităm. Lipsa de coordonare, de apreciere a riscurilor, euforia, fac dintr-un șofer un potențial criminal”, a mai spus medicul.

Citește și: Poliția Română, clarificări după cazul Vlad Pascu. Se laudă cu ce au făcut anul acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel