Vladimir Kara-Murza, opozant al lui Putin, condamnat la 25 de ani de închisoare

Vladimir Kara-Murza a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de un tribunal din Moscova.

Criticul puterii de la Kremlin, în vârstă de 41 de ani, care deține și pașaport britanic, a fost găsit vinovat de trădare și alte acuzații pentru discreditarea armatei ruse în timpul războiului din Ucraina, conform Sky News.

Kara-Murza este politician și mai mulți ani a fost un opozant al președintelui Vladimir Putin. Acesta a făcut lobby guvernelor și instituțiilor străine pentru a impune sancțiuni Rusiei și rușilor pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului.

Într-un interviu CNN difuzat cu câteva ore înainte de a fi arestat, Kara-Murza a susținut că Rusia este condusă de un „regim al criminalilor”.

Marea Britanie condamnă decizia „motivată politic”

Marea Britanie a criticat condamnarea „motivată politic” a cetățeanului britanic Vladimir Kara-Murza.

După ce criticul de la Kremlin a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a prezenta lămuriri cu privire la situație.

Secretarul de Externe James Cleverly a declarat: „Vladimir Kara-Murza a denunțat cu curaj invadarea Ucrainei de către Rusia pentru ceea ce a fost – o încălcare flagrantă a dreptului internațional și a Cartei ONU”.

„Lipsa de angajament a Rusiei de a proteja drepturile fundamentale ale omului, inclusiv libertatea de exprimare, este alarmantă. Continuăm să îndemnăm Rusia să-și respecte obligațiile internaționale, inclusiv dreptul lui Vladimir Kara-Murza la asistență medicală adecvată. Marea Britanie va continua să-l sprijine și să ceară eliberarea imediată a acestuia”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel