Vladimir Putin a cerut o accelerare a recunoaşterii reciproce a vaccinurilor anti-COVID-19, în cadrul Summitul G20

Vladimir Putin a cerut o accelerare a recunoaşterii reciproce a vaccinurilor anti-COVID-19, în cadrul Summitul G20 / Foto: Pixabay
Vladimir Putin a cerut o accelerare a recunoaşterii reciproce a vaccinurilor anti-COVID-19, în cadrul Summitul G20 / Foto: Pixabay

Vladimir Putin a cerut o accelerare a recunoaşterii reciproce a vaccinurilor anti-COVID-19, în cadrul Summitul G20.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat sâmbătă un apel către ţările din G20 pentru a accelera recunoaşterea reciprocă a vaccinurilor împotriva COVID-19, transmite Agerpres, citând Reuters.

Adresându-se prin sistem de videoconferinţă celorlalţi participanţi la Summitul G20 de la Roma, şeful statului rus a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar trebui să adopte mai rapid deciziile de aprobare a vaccinurilor.

Potrivit OMS, aproximativ 1 miliard de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până acum în regiunea europeană, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime dintre locuitori au fost vaccinaţi.

Directorul Biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a salutat o mare realizare, dar a subliniat că, pentru ca pandemia să fie adusă sub control, este necesar ca administrarea de vaccinuri să crească şi diferenţele regionale să fie reduse. Ţinta pentru ca această criză să fie depăşită rămâne o rată de vaccinare de 70% din populaţie, a amintit Kluge. OMS numără mai mult de 50 de state membre în regiunea europeană, printre care Turcia, Rusia şi Ucraina, spre exemplu, împreună cu ţările Uniunii Europene.

Şefii de stat şi de guvern ai statelor G20 au făcut  o "fotografie de familie" la care au participat angajaţi din domeniul 

Şefii de stat şi de guvern ai statelor G20 au făcut sâmbătă, în deschiderea summitului, o "fotografie de familie" la care au participat angajaţi din domeniul sanitar care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, relatează dpa.

Liderii G20 iau parte la tradiţionala "fotografie de familie" la începutul summitului lor anual. Însă în acest an medicii, infirmierele şi paramedicii li s-au alăturat pe podium, în timp ce politicienii i-au aplaudat. Angajaţii din domeniul medical, dintre care unii au purtat halate de laborator iar alţii uniformele reflectorizante ale paramedicilor, au stat alături de liderii celor mai puternice 20 de economii ale lumii.

Cancelarul german la final de mandat, Angela Merkel, a discutat pentru scurt timp cu doi medici alături de care a făcut fotografia de familie, notează dpa. Italia, gazda din acest an a summitului G20, a fost una dintre ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel