Vladimir Putin a participat cu familiile soldaților uciși în Ucraina, la slujba de Crăciun pe rit vechi. Le-a promis că le va susține

Președintele Vladimir Putin a promis, în ajunul Crăciunului ortodox celebrat în Rusia, că va sprijini familiile soldații care „cu armele în mâini” apără interesele țării, ordonând guvernului său un sprijin mai mare pentru cei care luptă și a chemat poporul să fie milostiv și drept, relatează Reuters. 

„Mulți dintre oamenii noștri, băieții noștri curajoși, eroici, războinici ruși, chiar și acum, în această sărbătoare, apără interesele țării noastre cu armele în mână”, a spus Putin la o întâlnire care a avut loc sâmbătă târziu cu familiile soldaților ruși care au murit în Ucraina.

Imaginile televiziunii de stat au arătat că liderul rus care a participat cu un grup mic de familii de soldați la o slujbă restrânsă de la miezul nopții, cunoscută sub numele de Divina Liturghie, mai târziu sâmbătă, la o capelă de la reședința sa din Novo-Ogaryovo, aflată în afara Moscovei.

Nu a existat niciun apel de la Putin anul acesta pentru o încetare a focului în Ucraina care să coincidă cu sărbătoarea, pe care creștinii ortodocși pe rit vechi o sărbătoresc în perioada 6-7 ianuarie - așa cum a fost cazul.acum un an. 

Putin spune că vrea ca demnitarii ruși să nu uite de familiile soldaților uciși

Putin, care se pregătește pentru alegerile din luna martie, și-a temperat discursurile dure din această perioadă șis-a orientat către unul mai liniștit, cu accent apăsat asupra valorilor tradiționale și unității țării.  

„Aș dori ca întâlnirea noastră să fie un semnal clar și de înțeles pentru toți colegii mei din întreaga Federație Rusă de la toate nivelurile - un semnal clar pentru a ne asigura că ai mei colegi sunt întotdeauna și peste tot cu dumneavoastră, indiferent de rangul înalt pe care-l poartă, ", le-a spus Putin familiilor.

Rusia și-a început invazia pe scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022. 

Aproape doi ani mai târziu, războiul, care a ucis mii de oameni și a strămutat milioane, s-a transformat în unul de uzură, cu atacuri aeriene sporite asupra teritoriilor celeilalte.

Ucraina a anunțat sâmbătă că o rachetă rusă a ucis 11 persoane și a rănit 10 în estul Ucrainei și în jurul acesteia în orașul Pokrovsk. De cealaltă parte, un oficial din Rusia a acuzat Kievul că bombardează părți din Donețk aflate acum sub controlul Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel