Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de gen

Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de gen / Foto: Pixabay
Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de gen / Foto: Pixabay

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de gen.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de gen în Rusia, cu excepția cazului în care este necesară tratarea anomaliilor congenitale la copii, potrivit portalului oficial de informații juridice, scrie Interfax.

Se fac modificări corespunzătoare în Legea 323-FZ "Cu privire la elementele fundamentale ale protecției sănătății cetățenilor din Federația Rusă". Astfel, sunt interzise intervențiile medicale, utilizarea de medicamente care vizează schimbarea sexului, inclusiv formarea la o persoană a caracteristicilor sexuale primare sau secundare ale sexului opus.

Schimbarea sexului nu include intervențiile medicale legate de tratamentul anomaliilor congenitale (malformațiilor), bolilor genetice și endocrine, asociate cu afectarea formării organelor genitale la copii, spune legea.

Va exista o comisie medicală specială pentru asta

Astfel de intervenții medicale sunt permise printr-o decizie a comisiei medicale a unei organizații medicale din subordinea Ministerului Sănătății. Lista organizațiilor medicale, forma și procedura de emitere a deciziilor și rapoartele medicale sunt aprobate de guvernul Federației Ruse. Pe baza rezultatelor intervențiilor medicale, comisia medicală emite o concluzie corespunzătoare pentru efectuarea modificărilor la cazierul de stare civilă.

Dacă, după încheierea comisiei, se fac modificări în evidența actelor de stare civilă, atunci 90 de zile după aceasta, pașaportul unui cetățean al Federației Ruse va fi invalidat.

Potrivit legii, temeiul desfacerii căsătoriei va fi modificarea evidenței "actului de stare civilă privind schimbarea sexului de către unul dintre soți". În plus, cei care și-au făcut schimbare de gen nu vor putea fi părinți adoptivi.

Se va putea schimba genul în acte doar cu furnizarea certificatului medical aferent la registratură, eliberat de comisia medicală a unei organizații medicale din subordinea Ministerului Sănătății, spune legea. Concluzia ar trebui să indice "corespunderea caracteristicilor sexuale cu caracteristicile unui anumit sex".

Ce se întâmplă cu cei care deja și-au făcut schimbare de gen



Legea intră în vigoare în ziua publicării sale oficiale. Prevederile legii nu se vor aplica persoanelor care au suferit deja înainte de data intrării în vigoare a legii proceduri chirurgicale care vizează modificarea caracteristicilor sexuale și nici persoanelor confirmate prin avizul medical al unei comisii medicale.

Autorii legii sunt peste 400 de deputați ai Dumei de Stat, inclusiv președintele camerei inferioare a parlamentului, Veaceslav Volodin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel